Diablo3x.dk | Diablo 3: Reaper of Souls - News & Community
D3X Øvrige => Off Topic => Emne startet af: Ohm efter Marts 29, 2012, 11:36:03 am
-
Har tænkt mig at lave lam i aften. Har en lille lammekølle liggende.
Tænkte at smide en gang tzatziki sammen og lave nogle kartofler og løg i ovnen sammen med lammet.
Har kun lavet lam én gang før. Er det nogen som har nogle idéer til hvad man kunne lave?
Grækkerne spiser tit lam med tzatziki, derfor jeg tænkte på det :)
-
En omgang bådkartofler i oven med noget krydderi og olie + tzatziki lyder perfekt!
-
Smid kartoflerne og lammet i hvert sit fad. Du har jo tzatzikien som er cremet og blød i forvejen. Det er dejligt med når kartoflerne er halvsprøde og crunchy. Giver en bedre oplevelse imo. :)
Husk og smid en temperaturmåler i lammet og lav den rosa. Klart det bedste. :)
-
Smid kartoflerne og lammet i hvert sit fad. Du har jo tzatzikien som er cremet og blød i forvejen. Det er dejligt med når kartoflerne er halvsprøde og crunchy. Giver en bedre oplevelse imo. :)
Husk og smid en temperaturmåler i lammet og lav den rosa. Klart det bedste. :)
Check! En 66°-68° C?
-
gør som Hatte forskår, sprøde både med tzatziki der kan mærkes på tungen pga hvidløg er en vinder.
alternativt, så lab både/stykker af kartofler, gulerødder, pastinak, persillerod, rødbede og løg og smid det i fadet vend i lidt olie og salt/peber
læg lammekøllen ovenpå og krydrer den med godt med salt og lidt peber - stik den evt med hvidløg.
smid i ovnen til den er rosa.
Server evt med en rødvinssauce, ellers lad tzatzikien være dyppelsen.
og lidt godt brød til er heller ikke skidt.
-
Smid kartoflerne og lammet i hvert sit fad. Du har jo tzatzikien som er cremet og blød i forvejen. Det er dejligt med når kartoflerne er halvsprøde og crunchy. Giver en bedre oplevelse imo. :)
Husk og smid en temperaturmåler i lammet og lav den rosa. Klart det bedste. :)
Check! En 66°-68° C?
Du kan også vælge at langtidsstege den hvis du har tid til det. Kødet bliver dejligt mørt. :)
-
Du kan også vælge at langtidsstege den hvis du har tid til det. Kødet bliver dejligt mørt. :)
Ville jeg sgu gerne, men da det er en dele ovn, er chancen for at jeg kan få lov til at have den på 160° i 3 timer i "prime time" nok ikke så stor.
Havde leget med idéen om en rødvinssauce, der skal i hvert fald rødvin til uanset hvad, og jeg tror jeg vil lave kartoflerne sprøde, som hattemager skriver.
Smider billederne, når jeg er færdig :P
-
Du kan også vælge at langtidsstege den hvis du har tid til det. Kødet bliver dejligt mørt. :)
Ville jeg sgu gerne, men da det er en dele ovn, er chancen for at jeg kan få lov til at have den på 160° i 3 timer i "prime time" nok ikke så stor.
Havde leget med idéen om en rødvinssauce, der skal i hvert fald rødvin til uanset hvad, og jeg tror jeg vil lave kartoflerne sprøde, som hattemager skriver.
Smider billederne, når jeg er færdig :P
Smid please ikke billeder op. Ender bare med jeg må forbi en slagter i morgen og købe en lammekølle med hjem. ;)
-
Pic or it didn't happen! Jeg vil meget gerne se billeder, kunne jo give en undskyldning for selv at lave det. :P Lyder mega lækkert!
-
Lavede tzatziki, kartofler, som blev dejlige sprøde, en lille let rødvinssauce med timian og selvfølgelig lammet.
Lammet blev desværre ikke helt så rødt, som jeg gerne ville have haft det, selv om jeg tog det ud ved 66° C.
(http://i.imgur.com/GIUR2.jpg)
-
Ser nu meget godt ud!
-
Kæft det kunne jeg godt spise lige nu faktisk! Elsker din mængde tzatziki! ;D haha
-
Kæft det kunne jeg godt spise lige nu faktisk! Elsker din mængde tzatziki! ;D haha
Massere af dyppelse ;)
-
Kartofler og løg, fantastisk combo :D
Jeg savner dog noget grønt for at afslutte farvespektrummet...
-
Kartofler og løg, fantastisk combo :D
Jeg savner dog noget grønt for at afslutte farvespektrummet...
Det er gemt i tzatzikien. Men, nej, du har ret.
-
Også godt, men det manglede bare lige lidt :)
Du har forresten ikke kommenteret på hvordan det smagte :P
-
Det smagte super godt. Kan stadig smage tzatzikien her til morgen!
-
Det smagte super godt. Kan stadig smage tzatzikien her til morgen!
Skræmmende og bekræftende på en gang :P
-
Er denne tråd beregnet til inspiration, opskrifter og generelt aftensmadidéer, eller var det bare lige denne ene ret du skal have et par tip til? :)
-
Er denne tråd beregnet til inspiration, opskrifter og generelt aftensmadidéer, eller var det bare lige denne ene ret du skal have et par tip til? :)
Det var faktisk bare den ene ret, jeg ville høre om tips til.
Men hijack bare tråden, og stil egne spørgsmål :)
-
Nom nom nom... Vidste ikke lige hvad jeg skulle have mig i aften, hvor jeg var alene, så valgte at købe noget hakket oksekød og små burgerboller, og så lavede jeg ellers 250g om til 3 bøffer, og fik mig 3 burgere :D Kæft det var godt ^^ og såre simpelt :D
-
Men vi har jo allerede en aftensmad tråd? :D
-
Men vi har jo allerede en aftensmad tråd? :D
Også lidt det jeg tænkte.. :)