Diablo3x.dk | Diablo 3: Reaper of Souls - News & Community

D3X Øvrige => Off Topic => Emne startet af: Sjelle efter November 30, 2009, 11:19:26 am

Titel: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: Sjelle efter November 30, 2009, 11:19:26 am
Jeg skal snart lave en flot middag for kæresten - kan sagtens lave mad uden problemer, men mangler virkelig inspirationen til hvad jeg skal lave.

Så hvis der er nogen herinde der sidder med ideer må de meget gerne dele dem - Selvfølgelig er 500kroners hummer ikke lige hvad budgettet rækker til. Men kom glad med alle jeres ideer :)

Mvh
Sjelle
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: PainOf-Life efter November 30, 2009, 12:58:46 pm
nu ved jeg jo self ikk hvad du/i er til,
du kan jo sagtens lave en lækker lasagne, med god rødvin, eller 2 gode bøffer med bagt kartoffel, og hjemmelavet bearnaise.. :)

da jeg skulle lave "Scoreret" til min nye dame, lavede jeg coc au vang, kylling braiseret i hjemmelavet oksefond og rødvin og rodfrugter..
det tog ca 12-14 timer og kostede 3-400 kroner uden vin.

ved somsagt ikke hvad du er ude i :)
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: alkoholger efter November 30, 2009, 03:51:33 pm
Jeg har lige købt ind til en svinemørbrad. Skåret op og fyldt med hvidløgsost. Og svøbt i bacon. Med rodfrugter til. Det blir godt tror jeg :p
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: Sjelle efter November 30, 2009, 05:12:09 pm
nu ved jeg jo self ikk hvad du/i er til,
du kan jo sagtens lave en lækker lasagne, med god rødvin, eller 2 gode bøffer med bagt kartoffel, og hjemmelavet bearnaise.. :)

da jeg skulle lave "Scoreret" til min nye dame, lavede jeg coc au vang, kylling braiseret i hjemmelavet oksefond og rødvin og rodfrugter..
det tog ca 12-14 timer og kostede 3-400 kroner uden vin.

ved somsagt ikke hvad du er ude i :)

Samlet pris for aftenen må godt ligge på 1000kroner +/- (inkl. vin) er rimelig åben for alt hun er ikke kræsen - bare det ikke er noget med dild... :-/ )
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: Weirdo efter November 30, 2009, 05:32:34 pm
http://www.dr.dk/DR2/Spise%20med%20Price/Programmer/Program19.htm

Andet er der ikke at sige ;)
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: Sjelle efter November 30, 2009, 05:44:25 pm
[url]http://www.dr.dk/DR2/Spise%20med%20Price/Programmer/Program19.htm[/url]

Andet er der ikke at sige ;)


Jo det sad jeg os og så her den anden dag på dr2 ;-)

Men det kunne være folk herinde havde nogen andre gode ideer :)
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: frisser efter November 30, 2009, 08:05:59 pm
http://svt.se/mat (http://svt.se/mat)

Du kan prøve dette link. Jeg håber du kan læse og forstå svensk.

mikael
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: Shorty efter November 30, 2009, 09:26:45 pm
Kødet
Chateubriand af oksemørbrad - 650g (lige i overkanten til 2, beregn 200-250g). Hvis du ikke skulle vide det, så er chateubriand den bedste og møreste del af oksemørbraden, og så er den afpudset fra slagteren (fedtet er fjernet). Koster ca 250-300kr pr kilo. Steg det i en gryde med en blanding af smør og olivenolie på hver side så det får lidt farve. Krydr det med Salt, peber og rosmarin, læg låg på, og lad det stege på begge sider i sammenlagt cirka 20 min (på middelvarme). Hvis du har et stegetermomenter, så skal kernetemperatuten være 62 grader. Når den har det, skal den tages op af gryden, og ligge på et viskestykke/papir til at opsuge væden (utildækket), i ca 5-10min.


Salaten
Tag nogle blandede blade, fx Ruccola, Bionda og Frillic. Skyld dem godt, og bland dem med ristede pinjekerner, sherrytomater og evt brødcroutoner (husk at put dem i lige inden servering eller i en skål ved siden af - for ellers bliver de snaskede og bløde). Ret nemt...


Kartoflerne
Kartoflerne skrælles (sjovt nok), og så skal de ellers snittes ud som hasselbagte kartofler nu engang skal. Et godt trick er at stikke en kødnål igennem bunden af dem, og så skære ned til nålen. På den måde undgår du at skære gennem kartoflen. Pensl dem med en blanding af paprika og olie (raps eller oliven). Derefter skal de have en omgang med timian, rosmarin, salt og peber - eller hvad du nu har lyst til. Så er det bare ind i ovnen med dem, på 180-200 grader i 50-60 minutter. Så er den klar.


Saucen
Her skal der kokkeres. Køb nogle gode tørrede svampe. Ikke kantareller (de bliver bitre), og ikke morkler (de koster omkring 2500kr pr kilo). Læg dem i blød i noget vand i en times tid (hak dem eventuelt inden). Hæld dem ned i en gryde (sammen med væden), en flødejævning (hvedemel og fløde rystet sammen), okseboullion/fond og lauberbærblade. Giv det et opkog, og lad den så simre videre ved svag varme i en times tid. Smag den derefter til med salt, peber, ripsgelé(giver en dejlig sød smag), engelsk sauce og giv den eventuel en flødejævning mere hvis den skal være tykkere (hvis du gør det, så husk at give den et opkog mere).

Fandt det på en anden side, men damn det lyder lækkert. Noget jeg selv ville kunne finde på at lave!

.. nu er min kæreste så bare vegetar, så må blive lidt i en anden boldgade når jeg selv skal lave middag ;)
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: Tommy efter November 30, 2009, 11:41:16 pm
lyder satme lækkert! :D
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: Shorty efter November 30, 2009, 11:43:00 pm
lyder satme lækkert! :D
.. og nemt at lave :D
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: Sjelle efter December 01, 2009, 09:31:09 am
Kødet
Chateubriand af oksemørbrad - 650g (lige i overkanten til 2, beregn 200-250g). Hvis du ikke skulle vide det, så er chateubriand den bedste og møreste del af oksemørbraden, og så er den afpudset fra slagteren (fedtet er fjernet). Koster ca 250-300kr pr kilo. Steg det i en gryde med en blanding af smør og olivenolie på hver side så det får lidt farve. Krydr det med Salt, peber og rosmarin, læg låg på, og lad det stege på begge sider i sammenlagt cirka 20 min (på middelvarme). Hvis du har et stegetermomenter, så skal kernetemperatuten være 62 grader. Når den har det, skal den tages op af gryden, og ligge på et viskestykke/papir til at opsuge væden (utildækket), i ca 5-10min.


Salaten
Tag nogle blandede blade, fx Ruccola, Bionda og Frillic. Skyld dem godt, og bland dem med ristede pinjekerner, sherrytomater og evt brødcroutoner (husk at put dem i lige inden servering eller i en skål ved siden af - for ellers bliver de snaskede og bløde). Ret nemt...


Kartoflerne
Kartoflerne skrælles (sjovt nok), og så skal de ellers snittes ud som hasselbagte kartofler nu engang skal. Et godt trick er at stikke en kødnål igennem bunden af dem, og så skære ned til nålen. På den måde undgår du at skære gennem kartoflen. Pensl dem med en blanding af paprika og olie (raps eller oliven). Derefter skal de have en omgang med timian, rosmarin, salt og peber - eller hvad du nu har lyst til. Så er det bare ind i ovnen med dem, på 180-200 grader i 50-60 minutter. Så er den klar.


Saucen
Her skal der kokkeres. Køb nogle gode tørrede svampe. Ikke kantareller (de bliver bitre), og ikke morkler (de koster omkring 2500kr pr kilo). Læg dem i blød i noget vand i en times tid (hak dem eventuelt inden). Hæld dem ned i en gryde (sammen med væden), en flødejævning (hvedemel og fløde rystet sammen), okseboullion/fond og lauberbærblade. Giv det et opkog, og lad den så simre videre ved svag varme i en times tid. Smag den derefter til med salt, peber, ripsgelé(giver en dejlig sød smag), engelsk sauce og giv den eventuel en flødejævning mere hvis den skal være tykkere (hvis du gør det, så husk at give den et opkog mere).

Fandt det på en anden side, men damn det lyder lækkert. Noget jeg selv ville kunne finde på at lave!

.. nu er min kæreste så bare vegetar, så må blive lidt i en anden boldgade når jeg selv skal lave middag ;)


Tror sku du ramte det rigtige der! for pokker det lyder godt! - og forholdsvis simpelt at lave


[url]http://svt.se/mat[/url] ([url]http://svt.se/mat[/url])

Du kan prøve dette link. Jeg håber du kan læse og forstå svensk.

mikael



Rigtig god side skal dog lige pudse mit svenske op igen...
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: macgyver efter December 01, 2009, 06:51:14 pm
Husk at steg svampene i gryden før du propper væde i, ellers smager det ikke af noget.
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: Steffan efter December 01, 2009, 07:39:19 pm
En god forret er gordons egen:

Kammuslinger med tomatsalsa (150-200 kr)

Kammuslingerne steges ved fuld styrke i jordnøddeolie, og vendes efter ca 30sekunder. Salt og peber på begge sider

Salsaen er efter normal opskrift
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: Buchardt efter December 01, 2009, 09:07:42 pm
Forret - Dampet laks med porrer og gulerødder..
Hovedret - Oksemørbradsbøf med suprise, Kartoffelroulade og pebber/orange sauce..
Dessert - Ikke min stærke side, spørg en anden..


Saucens fong skal laves dagen før..

Fong:
1x Suppeben
2x Aunergine
4x Rødløg
1x porre
4x gulerødder
1 Flaske rødvin

Aubergine, rødløg, porre og gulerødder snittes og hakkes og puttes på en bradepande sammen med Suppebenet, tilset 3 DL vand og smid i ovnen på 180 grader i 20 min..

Smid dernæst alt i en gryde, tilsæt 2 liter vand og lad det koge ned (Det skal ikke koge, bare simre).. når halvdelen af vandet i gryden er fordampet si da grønsagerne fra væden og tilsæt 1 flaske rødvin i væden.. lad det koge ned som før til der er ca 1 liter væske tilbage..

Lad fongen stå natten over i køleskabet.. Du har nu den smag og kraft der er brug for i saucen..

Forret - Dampet laks med porrer og gulerødder til 2:
2 Gulerødder
1 porre
2 stykker fersk laks..
1/5 L piskefløde
Perno'en fra barskabet

Snit gulerødder og porre i strimler. Hæld fløden i en gryde, tilset salt og pebber og en lille smule perno..
Lad fløden simre læg dernæst de snittede gulerødder og porre i gryden som et tæppe, fløden må ikke tildække grøntsagerne.. læg laksen oven på grønsagerne, læg låg på gryden og lad laksen dampe til den er færdig.
Det smager himmelsk...


Hovedret - Oksemørbrad m. suprise, samt kartoffelroulade og pebbe/orange sauce

oksemørbrad skåret i bøffer i 2.5 cm tykkelse.
10 gulerødder
1 pakke smør
2 kg kartoffler
i pose baby spinat (fråssent virker fint til det her..)
2 liter fløde
14 æg
1 liter appelsin juice
Hele pebberkorn
Din fong fra dagen før


Kartoffelrouladen..
skræl dine kartoffler og riv dem med rivejern (de store huller bruges).

1 liter fløde og 14 æg blandes sammen i en stor skål, der tilsættes salt, pebber og dine revede kartoffler.. lad det stå 1/2 time med husfilm over..

ta en bradepande og læg bagepapir over.
nu er det på tide at dype hænderne ned i vores skål med kartoffler, æg, flæde, salt og pebber. grib nogle håndfulde kartoffelstrimler og pres noget af Flæde/æg væden ud.. (det skal dog stadig være fugtigt og lidt snasket)
Fyld bradepanden og tryk lidt på kartoffelmassen.. så det hele hænger nogenlunde sammen.. smid i en ovn på 180 grader.. ta bradepanden ud nå overfladen er gylden i det..
Lad det køle af.. Fat nu din baby spinat og fordel ud over kartofflerne.. rul nu ved hjælp af bagepapiret det hele til en roulade (Lad vær med at rulle bagepapiret med rundt, fjern det mens du ruller) og smt det i køleskabet..
20 min før servering varmes rouladen op ved 180 grader og skæres i passende stykker og serveres..


Bøfferne..
Normalt mener jeg det er strengt forbudt at servere en bøf på nogen anden måde en at stege den ved fuld varme i 2 min på hver side.. men det her smager virkelig godt..

Kog dine gulerødder til de er gennemkogte.
Hæld vandet fra.
smid i blænderen med 75-100 g smør, samt salt og pebber og blænd!

The tricky part..
Vi skal nu have væres gulerodsfyldet ind i bøffen..!
nu har jeg prøvet at skrive hvodan man gør i 15 min og kan ikke.. så der kommer en række billeder af hvordan det foregår..
Vi sætter lige nogle stjerner og kalder det her bilag 1.

***


Saucen:
Hæld fongen din fong i en gryde.. tilsæt 1 liter appelsin juice og 1 liter flæde samt en håndfuld hele pebberkerner..
varm op og lad det koge ned til den samger som ønsket..

Et styks middag fra Buchardt.. værsgod!

Billeder kommer om snart..
Titel: Sv: Middag - Mangler inspiration.
Indlæg af: Jamz efter December 25, 2009, 08:01:15 pm
Trololo Sing Along! (http://www.youtube.com/watch?v=2Z4m4lnjxkY#)