Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde

Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Herfelt

Sider: [1]
1
Off Topic / Sid Meier's Alpha Centauri - Introduktion og play-through
« Dato: Juli 30, 2012, 11:29:35 am »
Introduktion

For dem som ikke kender spillet Alpha Centauri, er det efter min mening det bedste tur-baserede strategi-spil. Spillet udkom i 1998 og den efterfølgende udvidelse, Alien Crossfire, udkom året efter i 1999. Et lille citat fra wikipedia:

"PC Gamer reviews are written by the magazine's editors and freelance writers, and rate games on a percent scale. In the US edition, no game has yet received a rating higher than 98% (Sid Meier's Alpha Centauri, Half-Life 2, and Crysis)"

Ikke nok med at spillet indeholder et utal af taktiske og strategiske elementer, så er hele stemningen i spillet helt fantastisk. Spillet er fyldt med citater fra spillets hovedpersoner og virkelige personer (Einstein, Kant, Nietzsche og flere), film-klip tilknyttet de forskellige "Secret Projects" og en historie, som et på linje med de bedste sci-fi romaner.

Starten på vores eventyr

Sid Meier's Civilization II slutter ved, at man i år 2050 sender et bemandet fartøj afsted mod Alpha Centauri, den stjerne nærmest solen ("kun" 4.6 lysår væk). 50 år efter afgangen fra jorden ankommer fartøjet, "Unity", til en planet kredsende omkring Alpha Centauri A (Alpha centauri består af 3 stjerner, A og B, som kredser omkring hinanden (binært stjernepar, samt C, eller Proxima, som er en rød dværg og et godt stykke fra A og B).
Planeten bliver døbt Chiron efter den viseste kentaurer fra den græske mytologi, men planeten vil ofte bare blive refereret som ”planet”. Chiron har næsten den dobbelte masse af jorden og en radius på 7500 km. Modsat jorden (23 grader) hælder Chiron kun 2 grader, hvilket betyder, at der stort set ikke er nogle årstider på Chiron. Chiron drejer om sig selv på knap 18 timer, men er hele 389 jord-dage om at komme rundt om Alpha Centauri A; Et år er derfor 532 Chiron-dage.
Chirons atmosfære minder meget om jordens, der er dog hele 90% nitrogen og kun 9% oxygen. Dette giver anledning til et andet miljø, end hvad der findes på jorden, men jord-planter kan stadig vokse på Chiron. Alt i alt minder Chiron ret meget om jorden, og Alpha Centauri A minder ret meget om vores egen sol.
Introduktionsvideo fra spillet:
Sid Meier's Alpha Centauri Intro


Som videoen forklarer, så opstår der uenigheder på Unity, hvilket resulterer i mordet på lederen, Captain Garland. Da Unity når Chiron bryder besætningen på Unity op i 7 forskellige grupper (”factions”), hver med sin egen ideologi og mål for hvordan menneskets fremtid skal formes.

De 7 fraktioner

The Hive ledes af sikkerhedschefen fra Unity, Chairman Sheng-Ji Yang. The Hive fokuserer på sikkerhed og kontrol (typisk politistat), minimal personlig frihed og total hengivenhed til fællesskabet og samfundet. Yang er nihilist, hvilket kommer til udtryk i mange af hans citater gennem spillet.

The Spartans ledes af Lieutenant Corazón Santiago. Som navnet antyder, er der fokus militær magt. Spartans har toptrænede enheder og et samfund, som støtter op omkring krigsførelse. Santiago er meget højreorienteret på linje med republikanerne (dog uden den religiøse islet).

The Gaians ledes af Lady Deirdra Skye, chef botaniker fra Unity. The Gaians har fokus på en bæredygtig økonomi og industri. Planeten skal behandles godt, hvilket også giver mulighed for at bruge planetens fauna som militær.

The Peacekeepers ledes af Director Pravin Lal, en indisk kirurg. The Peacekeepers har fokus på et åbent samfund med individuel frihed. Demokrati er essentielt for denne fraktion, og grundet det åbne samfund vil den kulturelle elite stortrives.

The University ledes af Academician Prokhor Zakharov, chef for forskning på Unity. Som fraktionens navn antyder, er der fokus på forskning. Moralske skrupler er ikke noget for University, hvilket ofte fører til uenigheder med de andre fraktioner, da de mener at University går for langt med deres forskning og overskrider grænser.

The Believers ledes af Sister Miriam Godwinson. Fraktionen minder meget om de højreorienterede religiøse republikanere i USA.  De er meget aggressive og ligger ofte i krig med flere af de andre fraktioner.

The Morganites ledes af CEO Nwabudike Morgan. The Morganites er kapitalister med stort K. Alting bliver opvejet i forhold til profit, og Morgans tilhængere lever ofte i luksuriøse boliger. The Morgans lader intet står i vejen for en god forretning, hverken planetens miljø eller de andre fraktioner.

Nu er de 7 fraktioner blevet introduceret: Så er valget bare, hvilken ideologi skal jeg spille som?

I må meget gerne poste hvad I synes, både baseret på hvad I vil tro giver det mest spændende spil, og hvad I føler for mht. ideologi.

2
StarCraft / Heart of the Swarm preview
« Dato: Oktober 22, 2011, 02:48:09 pm »
http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=277762

Videoen i toppen af linket indeholder en spoiler mht. slutningen af Wings of Liberty

Som protoss spiller ser jeg frem til de nye units. Det er en interessant idé at gøre Thor til hero-unit.

De 3 nye multiplayer maps ser også rigtig gode ud. http://i.imgur.com/y7K4ah.jpg ser dog lidt underlig ud. Natural er underligt placeret og meget åben, hvilket gør det meget svært at få en expo hurtigt op mod specielt zerg.

Alt i alt ser det rigtig lovende ud.

3
WarCraft / Mists of Pandaria
« Dato: Oktober 22, 2011, 01:20:39 pm »
Så er den næste WoW expansion annonceret: Mists of Pandaria

http://www.mmo-champion.com/content/2520-Mists-of-Pandaria-Blizzcon-Day-1-Recap-New-Talents-Screenshots-Artworks-FAQ

For mig virker det nærmest som om, at Blizzard er ved at udfase WoW og hellere vil fokusere på D3, SC2 og Titan (deres næste store spil). Pandaren startede som en joke, men er nu åbenbart blevet til en hel expansion. De foregående expansions har fokuseret på en fjende (Illidan, Arthas/Lich king og deathwing), mens Mists of Pandaria fokusere på... pandaer og et nyt kontinent i asiatisk stil.

Hvordan ser I WoW's fremtid i forhold til denne annoncering?

4
StarCraft / Starcraft 2 Pro scenen
« Dato: Oktober 19, 2011, 11:20:24 pm »
Jeg tænkte på, om der er andre end mig, der følger med i den professionelle scene inden for starcraft 2?

For dem der ikke vidste, at der findes professionelle SC2-spillere, så kan jeg fortælle, at der næsten hver weekend afholdes tourneringer overalt i verden. Præmiepengene variere lidt, men de fleste store tourneringer har $50k-$100k som præmier.
Tourneringerne ses af et live-publikum samt af folk online. De største tourneringer ligger lige under 100k seere, når de topper.
Her i sidste weekend var det MLG Orlando samt IEM New York, der løb af stablen, og i næste weekend er det årets Blizzcon samt Electronic Sports World Cup, der optager programmet.

Sider: [1]