D3X Øvrige > Off Topic
Nyheds/Politisk disskussions tråd
Tommy:
jeg har det sån lidt, hvis vi er de bedste til at håndtere det, hvorfor skulle vi så ikke behandle det?
Dunno om vi er de bedste, men mener jeg at have læst et sted!
macgyver:
Fuldstændig ligeglad. Hvis Australien betalte de penge det nu en gang er værd at sende det til DK, så må de da gerne det. De er også ansvarlige for skibets sikkerhed osv.
Dog synes jeg det var lidt mærkeligt at DK blev valgt. Der må være andre steder i verden hvor det kan gøres billigere end her. Vi er desværre håbløst ukonkurrencedygtige inden for de fleste felter.
Angående EU-forbeholdene;
Læs konklusionen i denne rapport. Er yderst belysende for problemstillingen. Den er desuden skrevet før Lissabontraktaten trådte i kraft, hvilket kun har ført til yderligere marginalisering af DKs indflydelse.
http://ec.europa.eu/danmark/documents/alle_emner/institutionelle/080630_diis.pdf
Starter på side 215. Det er letlæseligt, så don't be afraid =)
mads-wm3:
--- Citat fra: Tommy efter December 24, 2010, 06:24:22 pm ---jeg har det sån lidt, hvis vi er de bedste til at håndtere det, hvorfor skulle vi så ikke behandle det?
Dunno om vi er de bedste, men mener jeg at have læst et sted!
--- Afslutning på citat ---
enig! også lidt min holdning. hvis det kan afvikles under ordentlige omstændigheder så er der ingen grund til ikke at gøre det. at vi kan afhjælpe en stor miljørisiko er da godt. synes også det australske firma sådan set er ganske hæderligt, i den forstand at de rent faktisk gerne vil af med det på en ordentlig måde og samtidigt også har lagt et stort arbejde i at det ikke skulle forurene, i stedet for bare at dumpe det et sted.
Kommune-kemi er også vant til at håndtere giftstoffer der er i familie med det pågældende giftstof hver dag så...
desuden er der penge at hente, og en ordre derfra vil måske føre til flere. desuden siger de jo også at de vil blive nød til at fyre folk der hvis de ikke fik ordren...
Ding-Dong:
Jeg har læst lidt om det. Danmark er i top hvad angår destruktion af sådanne sager.
Har heller ikke noget imod at hjælpe andre da det på både kort og lang bane er med til at hjælpe os alle.....
Der hvor kæden hopper af for mig er forsøget på at tilsløre hvor mange ton der reelt har været tale om og hvor meget der rent faktisk er i alt. Frit fra hukommelsen mener jeg at der skulle omkring 6 ton til Danmark men der kom lige pludselig oplysninger frem om at det nok nærmere var 10-12 ton. Og så har Australien en go' del mere liggende....
Hvordan det bliver håndteret i Australien ved jeg ikke - men jeg kan kun undrer mig over at man vælger at ophobe så store mængder møggiftigt affald.
Jeg konkluderer at man ikke har handlet med rettidig omhu og respekt for sine omgivelser.
mads-wm3:
--- Citat fra: Ding-Dong efter December 25, 2010, 10:12:28 am ---Jeg har læst lidt om det. Danmark er i top hvad angår destruktion af sådanne sager.
Har heller ikke noget imod at hjælpe andre da det på både kort og lang bane er med til at hjælpe os alle.....
Der hvor kæden hopper af for mig er forsøget på at tilsløre hvor mange ton der reelt har været tale om og hvor meget der rent faktisk er i alt. Frit fra hukommelsen mener jeg at der skulle omkring 6 ton til Danmark men der kom lige pludselig oplysninger frem om at det nok nærmere var 10-12 ton. Og så har Australien en go' del mere liggende....
Hvordan det bliver håndteret i Australien ved jeg ikke - men jeg kan kun undrer mig over at man vælger at ophobe så store mængder møggiftigt affald.
Jeg konkluderer at man ikke har handlet med rettidig omhu og respekt for sine omgivelser.
--- Afslutning på citat ---
det drejer sig om lastekapaciteten på det skib der skulle sejle det her op :) det skulle også sejles i portioner.
well, det australske selskab har sørget for at undgå udslip af det. fordi giften er meget kraftig, har det også betydet at de har måttet fylde det over på nye tønder jævnligt for at det ikke skulle ætse sig igennem. det har det australske selskab brugt flere milliarder (regner man med). altså har de brugt en formue på at opbevarer det ordentligt.
så vidt jeg husker var det et affaldsprodukt af plastikproduktion, i hvert fald i det australske selskabs tilfælde.. du må ikke lige hænge mig op på det, men det mener jeg vidst det var.
nu er det jo et privat selskab. og den australske regering har vist afvist at hjælpe dem på nogen måde, selvom det jo også potentielt er et anliggende for hele Australien.
giftstoffet blev helt tilbage i 1945 og frem til 1966 (hvor det blev forbudt) brugt som svampedræbende middel til såsæd
grunden til at lige dette giftstof er kendt anyway, er at der ved en fejl blev sendt noget såsæd som nødhjælp i stedet for høstet spise korn. såsæden var blevet sprøjtet med netop den gift. før det blev stoppet nåede der at blive lavet brød af det meste og det blev så uddelt. der døde vidst en stor del, der var kræft og stor spædbørnsdødelighed, og vidst også deformiteter..
finder lige lidt materiale/links om det ^^
Edit:
okay huskede forkert, det var åbenbart et restprodukt fra produktion af klorerede opløsningsmidler i 1963 til 1991. i hvert fald i det her tilfælde.
som jeg var inde på i mit andet indlæg håndterer kommune-kemi mindst lige så farligt affald allerede;
http://politiken.dk/indland/ECE1133615/nyborg-har-set-farligere-transporter-end-omstridt-giftskib/
blandt andet PCB som er i familie med det. tror også der er en del der har hørt om PCB ;)
her er et par citater fra artiklen;
"Kommunekemi er især blandt de førende på grund af en teknologi, der fanger den akut giftige dioxin, der dannes ved forbrændingen af HCB, i et kulfilter.
HCB kan ikke brænde eller eksplodere, og det er ikke akut giftigt, hvis det skulle slippe ud af tromlerne inden forbrændingen. Ifølge de to DTU-eksperter er det eneste, der reelt kan gå galt i Nyborg, at et fly falder ned på Kommunekemis fabrik, så HCB’en siver ud i Storebælt eller på andre måder ophobes i fødekæden."
"»Det er uden tvivl langt farligere at transportere giftaffald på lastbiler – blandt andet fordi lastbiler jo kan køre ind i noget eller vælte«, siger Frank Stuer-Lauridsen, ph.d. i miljøkemi og direktør i rådgivningsvirksomheden Litehauz.
Samtidig medgiver eksperterne, at det bestemt ikke er optimalt at sejle affald fra den ene side af jordkloden til den anden. Selv om skibet fra Sydney er sikret langt ud over det normale for en transport af farligt affald, er der stadig en lille risiko for forlis – og så er konsekvenserne for havmiljøet helt uoverskuelige.
»Men så bør man argumentere med det – og ikke med, hvor mange meter der er fra Kommunekemi og til en af Nyborgs børnehaver«, siger Rolf W. Berg fra DTU. "
"Gjerskov vil lade affaldet blive i Australien. Hun tror ikke på rapporten fra det australske rådgivningsfirma om, at landet ikke selv kan klare problemet.
Den udgang på sagen er Rolf W. Berg imidlertid betænkelig ved:
»Det ville være fantastisk, hvis man byggede et anlæg svarende til Kommunekemi i Australien. Men Australien er lidt af et cowboyland, der ikke har tradition for at behandle affald så forsvarligt, som vi har. Så det kan vise sig at blive værst for miljøet at lade dem selv håndtere det«. "
Wikipedia artikel om HCB (på engelsk)
http://en.wikipedia.org/wiki/HCB
her stod også om den ulykke jeg omtaler (rimelig teknisk, men tror man kan fange det meste af det);
"In Anatolia, Turkey between 1955 and 1959, during a period when bread wheat was unavailable, 500 people were fatally poisoned and more than 4,000 people fell ill by eating bread made with HCB-treated seed that was intended for agriculture use. Most of the sick were affected with a liver condition called porphyria cutanea tarda, which disturbs the metabolism of hemoglobin and results in skin lesions. Almost all breastfeeding children under the age of two, whose mothers had eaten tainted bread, died from a condition called "pembe yara" or "pink sore," most likely from high doses of HCB in the breast milk.[4] In one mother's breast milk the HCB level was found to be 20 parts per million in lipid, approximately 2,000 times the average levels of contamination found in breast-milk samples around the world.[5][6] Follow-up studies 20 to 30 years after the poisoning found average HCB levels in breast milk were still more than seven times the average for unexposed women in that part of the world (56 specimens of human milk obtained from mothers with porphyria, average value was 0.51 ppm in HCB-exposed patients compared to 0.07 ppm in unexposed controls),[7][8] and 150 times the level allowed in cow's milk.[9]
In the same follow-up study of 252 patients (162 males and 90 females, avg. current age of 35.7 years), 20–30 years postexposure, many subjects had dermatologic, neurologic, and orthopedic symptoms and signs. The observed clinical findings include scarring of the face and hands (83.7%), hyperpigmentation (65%), hypertrichosis (44.8%), pinched faces (40.1%), painless arthritis (70.2%), small hands (66.6%), sensory shading (60.6%), myotonia (37.9%), cogwheeling (41.9%), enlarged thyroid (34.9%), and enlarged liver (4.8%). Urine and stool porphyrin levels were determined in all patients, and 17 have at least one of the porphyrins elevated. Offspring of mothers with three decades of HCB-induced porphyria appear normal"
Navigering
[0] Emneindeks
[#] Næste side
[*] Forrige side
Skift til fuld version