Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde
collapse collapse

Forfatter Emne: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.  (Læst 4927 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Dato: November 27, 2010, 11:20:08 am »
0
Ved ikke hvor meget jeg vil gøre ud af dette men 1 gang skal jo være den første:c)

Der sker en hel del i øjeblikket - negativt, neutralt og positivt krydret med en lidt frustrationer.

Det nye køkken er snart færdigt. Det tog faktisk kun 3 uger at gøre det ganske brugbart men man mangler jo altid detaljerne. Således manglede eltrikkeren at jorde opvaskemaskinen så når man rørte den og håndvasken samtidig fik man stød.... Oven i det manglede der strøm i en kontakt inkl. afbryder, som skulle afbryde/tænde lampe over vasken og til et udtag over køkkenøen. Det er nu blevet ordnet.
Jaja - det slutter ikke her - det skal jo ikke være så let. Hullet til emhætten er blevet rykket 20-40 cm og flexslangen på loftet skal op i en plastikskorsten. Den var flækket fik jeg af vide 'men det betyder ikke noget det har jeg ordnet'. Ja da...men hvorfor render der så vand på inder og ydersiden af flexslangen og hvorfor er der lige pludselig mærke striber på det nymalede loft!! Over i Silvan og købe byggesilikone og så reppe. Desværre viser det sig der er en skade jeg ikke kan se hvorfor jeg nu har tilkaldt VVS'en og deres tagmand. Det betyder at den sidste skyggeliste ikke kan komme op og at der skal males igen når loftet er helt tørt og så skal der lige pensles med rodalon oppe på loftet hvor træværket har været vådt. De sidste lamper er dog kommet op så nu mangler der en mindre oprydning og rengøring så kan vi se lidt fremad.

På jobsiden er der blandede følelser...gode kollegaer som jeg har det helt fint med til daglig men af forskellige årsager har jeg siden 4 - 5 måned søgt læreplads. Har søgt ud fra visse kriterier, jeg er jo familiefar, og har fået afslag eller intet svar. Har dog været til samtale samt ud og køre hos et firma, det første jeg søgte hos, men mester er noget sløv...
Det tog over 3 mdr. inden han ringede igen og det er ikke fordi jeg har ligget på den lade side med at skrive og ringe. Omvendt ved jeg at jeg heller ikke har spammet ham til. det er en hårfin balancegang - men faktum er at mester har meget travlt....det har jeg så også - med at få en læreplads 8)
Der er, som jeg ser det nu, 3 muligheder:
1. Enten bliver det et pænt nej tak.
Den mulighed tror jeg ikke på for så havde han sagt det forlængst - det er i hvertfald hvad jeg bilder mig selv ind.
2. Jeg skal starte hurtigst muligt
Jeg har 28 dages opsigelse så det kan blive meget hurtigt.
3. Jeg skal starte efter jeg kommer hjem fra Thailand, dvs. 1. marts som også ligger tæt på at nuværende lærling stopper.
Det er personligt den jeg er mest for. Dels fordi jeg har 3 ugers ferie og 2 ugers afspadsering tilgode = 3 ugers arbejde i januar så er den ged barberet.
Jeg mødte i sidste uge den flinke, og forhåbentlig kommende kollega, som jeg brugte en dag sammen med. Han fik historien med det manglende respons fra mester og kunne så fortælle at mester havde spurgt ham 3-4 vedr. undertegnede. Der har hver gang været positivt svar til mester. Han ringede senere på dagen og fortalte at nu havde han talt med mester som ville ringe i løbet af et par dage. Den har vi jo hørt før...ja men hvis han ikke gøre så ringer du til mig. Han ringede torsdag aften og det afsluttede kort med at han ville ringe mandag - det gjorde han ikke. Det fik mig til at køre i firmaet for anden gang indenfor en uges tid. I torsdags kørte jeg derud og jeg var godt klar over han ikke var der, jeg mødte iøvrigt gutten jeg havde kørt med, jeg lagde en kuvert på hans bord. I den lå et brev med følgende ordlyd:
Jeg vil gerne slå fast, med 7-tommer søm, at jeg stadig er interesseret i en læreplads.
Jeg havde så sat et 7-tommer søm fast i kuverten ;D
Svaret/respons lader stadig vente på sig :)

Thailands turen glæder vi os til. Svigerne betaler og vi er 8 personer der skal afsted. Svigerfar har haltet med det ene ben i noget tid og er røget piller der gør ham confus og lidt tåget m.m. Min kone og hendes søster ville så gå til ham når vi var samlet næste gang men min kone kom det hele i forkøbet i aftes. Hun sagde direkte at sådan kunne han jo ikke tage til Thailand. Det gik faktisk ret nemt - han var enig. Så nu skal han finde papirer frem og finde ud af hvad han har af muligheder - for 2 ting er helt sikre:
1. Det offentlige er bestemt gode til deres job - men det går for langsomt.
2. Han skal have en ny hofte.
Det betyder en del mere at lave i disse tider men det tager vi som det kommer. Alene i dag er der på 2 timers tid ryddet sne på 4 matrikler. Hos svigerne, egen bopæl, naboens (der er ved at blive bygget nyt hus og de bor pt. i Sverige) og hos den afdøde genbo (der skal jo stadig være farbart)
Sikke en smøre :)
Go' weekend og til dem som skal til D3x's 'juleklip' - kør nu forsigtigt - også dagen derpå.
Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #1 Dato: December 09, 2010, 10:47:59 pm »
0
Der sker stadig en hel masse - dvs. ting ryger ud af hovedet og andre ting kommer ind i rasende tempo.

Har fået svar på mit 'brev' fra det kølefirma som jeg har kontakt til. 'Mester' ringede og spurgte om jeg nu var sikker på det var et 7-tommer søm - så lidt humor har han :)
Han sagde han nok skulle ringe men denne gang sagde han intet om hvornår. Det kan jeg egentlig godt blive lidt ærgelig over....kom nu ind i kampen og lad ikke folk vente unødigt - der skal være respekt begge veje, det er jo ikke kun arbejdstager som skal respektere chefen/firmaet. Det er altså et samarbejde man indgår og det er ikke en ensrettet gade!
Jeg har nu kontakt til 2 andre firmaer og ved det ene skal jeg lige undersøge ting og sager. Har en skolekammerat som har arbejdet der for en del år siden og udover køleteknik så har de også storkøkkenservice....1 dag ud af 5 kørte han køl - resten var køkkenservice...ting kan selvf. have ændret sig men det er rart at have en ide om hvad man skal spørge ind til.
Det andet firma har jeg ikke hørt noget fra endnu men de har selvf. også først fået den i starten af denne uge.
Nuværende chef - hvor herre bevares en klaphat. Hvis der er dårlig stemning i afdelingen, og det er der, så er det ham der skaber den. Mage til dårlig leder skal man søge længe efter. For mit vedkommende har der i løbet af sommeren været 2 sager hvor jeg har været involveret. En direkte og en anden indirekte.
Sag 1: Har flere gange haft aftale med en kunde om at få adgang til stedet således jeg kan udføre mit arbejde. Flere gange er jeg blevet brændt af og aftalen er også blevet lavet om flere gange men man kan stadig ikke overholde aftalerne. Da kunden så overfuser mig fordi de ikke var tilstede skar jeg tingene ud i pap og sagde direkte at de måtte til at spænde ballerne sammen således jeg kunne udføre min opgave som vil holde kvaliteten på vores produkter og dermed holde deres salg oppe. Efterfølgende skriver man en mail til firmaet og chefen sender den pænt videre til daglig leder - kunden har bedt om en ny mand til at udføre service, de havde godt nok misset et par aftaler. Jeg kan jo godt tælle...og man skulle bruge langt mere end 5 fingre på at tælle missede aftaler. Med serviceinterval på 4 uger.....og ca. 14-16 mdr. under mine vinger......lad os så bare sige 8 missede aftaler.... Daglig leder siger 'vi pleaser bare kunden'. Jaja - fair nok men der er også et stort salg - hvorfor brænder de så den kollega af 1. gang han overtager!!
Sag 2: En kunde har dårligt produkt grundet manglende køl. Jeg og en kollega fra teknisk afd. er sammen på stedet og orienterer kunden med beskeden om at det ikke er salgsbart. Det vil kunden selv styre. Efterfølgende kommer der en mail ud hvor en af det store stjerner i firmaet, denne mail er en del af en længere korrespondance, er blevet til modtager og afsender skriver noget i retning med at hvis man taler således til kunden igen så vil man gå videre med det. Daglig leder mener det er mig man hentyder til. Jeg kontakter kollegaen men får intet svar og så burde den sag jo være lukket.
4-5 uger efter - og det er for nyligt - hører jeg fra adskillige kollegaer at chefen, ikke at forveksle med daglig leder, har udtalt at 'der er ballade med mig'. Gæt hvem der er blevet noget ærgelig i skralden. Han har ikke engang nosser nok til at konfrontere mig og få be- eller afkræftet hvad han har fået af vide/læst. Altså har man taget kundernes ord for gode vare. Hertil skal det nævnes at mester som jeg har søgt læreplads hos og som fik et søm af mig får opgaver for firmaet og de har talt vedr. mig og at jeg har søgt videre....det ved jeg han ikke er begejstret for 'for så skal de jo bruge tid på at finde en ny'. Ja og! Hvis nu man behandlede folk anstændigt og ikke trådte på dem fra dag 1....så havde man måske ikke tænkt i andre baner. Skvadderhoved.
Af samme årsag er vi en del i afdelingen som hellere vil se Disney sjov med børnene fredag aften, snakke med konen (kun lige den aften) eller kigge efter ufoer i en ordenlig brandert i frostgrader fremfor at gå til julefrokost hvor blandt andet chefen (ham uden boller) er tilstede - tænk hvis man fik plads ved siden af ham. Der var 2 som mødte op ud af 12. Der er flere små julearrangementer og jeg har meddelt min kære tillidsmand jeg hellere vil passe de kunder jeg har tildelt end bruge tiden i nærheden af chefen.
Jeg vil lige indskyde at det er en afdeling med 2 underafdelinger. Teknikerne og service folkene. Selv blandt teknikerne skaber han en skidt stemning. Man kan undre sig over han kan få lov at fortsætte i den stil.

Svigerfar er stadig i skidt tilstand. Kort efter sidste indlæg blev han indlagt med mistanke om medicin forgiftning. Det er det heldigvis ikke men han går stadig rigtig skidt og er stadig indlagt. Der er ingen tvivl om han har en eller anden form for infektion - men så stopper al viden og sikkerhed tilsyneladende også der. Vi aner ingen ting og jo tættere vi kommer på nytåret jo mere skidt ser det ud i forhold til Thailandsturen kontra ny hofte med tilhørende genoptræning. Jeg har sagt til konen at jeg ikke vil af sted såfremt svigerne ikke er med. Konceptet lød jo på at svigerne, konen og vores børn samt svigerinden og hendes kæreste skulle afsted. Ikke kun de 6 af os.....
Som det ser ud nu skal julen så afholdes hos os - et lille sluttet selvskab. Svigerinden holder juleaften og 1. juledag i Jylland hos sin kæreste og normalt ville der så være 2. juledag med hele den pukkelryggede svigerfamilie - men det er aflyst og nogen er blevet sure - en helt anden historie som jeg ikke gider bruge tid på.

Life goes on - og husk:
Hvis du bare drømmer videre så skal det nok gå alt sammen ;)
Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #2 Dato: December 10, 2010, 03:33:32 pm »
0
En hurtig opfølgning.

Mine kone, svigermor og svigerinde har været på hospitalet til møde med lægen og svigerfar.
Prostatakræften som var gået ok har desværre nået at sætte sig i bækkenet og lårbensknoglen. Det betyder også at det man troede var gigt og ville kunne klares med en hofteoperation ikke længere er aktuelt.
Han har fået en dødsdom. Ingen tidshorisont. De sidste 2 mdr. ved vi er gået ekstremt hurtigt.
Der er ikke planer om at han kommer hjem - hvem skulle også pleje/hjælpe ham....han kan stadig løfte sig op i armen men det varer ikke ved.
Der er tale om hospice.
Infektionen bliver nu bekæmpet med antibiotika i drop. Det har hjulpet kraftigt. Der er bivirkning som munder ud i dårlig mave. Infektionen har sat sit præg på hjertet hvorfor man ikke vil give nogen form for kemo behandling da man er ret sikker på det vil gå galt. Hvis og såfremt der bliver hjertestop er der overvejende sandsynlighed for at han vågner som en grønsag.
Man har ikke haft nogen som helst mistanke om at kræften fra prostata har bredt sig - det rammer hårdt nu.

Her vil jeg så lige tilføje at min har fortalt at han har forstørret prostata og har vidst det i et år...gæt hvem der fik en skider!
Man kan aldrig forberede sig på noget men min far har altid gerne ville holdes orienteret når der skete et eller andet....det gælder åbenbart ikke den anden vej. Ved også godt man ikke kan forberede når døden rammer - men den ville ramme ret meget hårdere hvis man slet ikke havde nogen ide om hvorfor, hvordan og hvorledes.
Så tænk over det i jeres fremtid. uanset om det går frem eller tilbage - uanset man ikke ved hvorfor eller hvornår så skal og bør de nærmeste have besked.
Det vil hjælpe dem videre.

Go' jul...eller noget.....
Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #3 Dato: December 26, 2010, 01:52:42 pm »
0
Så er julen ved at være til vejs ende.
Det blev en stille juleaften præget af svigerfars fravær - på mere end en måde....
Han har sovet mere og mere i hvert døgn og har kun talt sporadisk men stadig uden nogen form for sammenhæng. Hans 3 piger, kone og 2 døtre, har været helt afklaret omkring hans situation og hvad lægerne skulle, eller rettere, ikke skulle gøre. Min frygt har hele tiden været at han skulle himle 24/12 - mest fordi min søn, som er temmelig skarp og jeg ved at jeg om få år får kamp til stregen ;), meget sandsynligt ville reagere på det de næste år på sådan en aften. Han er en følsom knægt. Han er også en sej knægt. Han havde ved flere lejligheder ytret ønske om at se sin morfar - det fik han lov til i den forløbne uge. Det gjorde morfars mor også, hun er 88. Hun blev selvfølgelig trist til mode og ville holde sin jul alene. Hun fik dog mad bragt ud af min svigerindes kæreste. Han er ingeniør men har en hobby: madlavning på højere plan - og det nyder vi godt af og således også juleaften som i øvrigt blev holdt i vores hus og nye køkken.
I løbet af ugen var der også stuegang på hospitalet med deltagelse fra min kone og svigerinde. Meget flink læge som ikke bare jappede ting af som den første læge gjorde. Meldingen var at han ville dø i år. Dermed kommer vi også af sted til Thailand - det insisterer svigermor på og vi er alle helt enige i den beslutning - det er også i svigerfars ånd. Man har ikke haft nogen reel kontakt til ham men han adlyder sjovt nok, på det plan han nu kan, behandlernes gøren og laden. Lungerne er fyldt med slim og han trækker kun vejret overfladisk. Min kone siger til stuegangen at med sin fars sans for timing kan han jo holde til onsdag 29/12 på sin fødselsdag. Det mener lægen så ikke han når - det er inden for et par dage - altså potentielt juleaften.
Svigerfar sov ind lidt over 20:00 på 1. juledag. Æret være hans minde. Han vil blive savnet.
Nu skal bisættelsen så arrangeres - det starter mandag. Det tager pigerne sig af. Mine forældre får børnene et par dage og jeg skal arbejde hele ugen.

Juleaften var vi som tidligere skrevet hos os. Svigerinden og kæresten samt svigermor kom og vi havde det faktisk ganske hygsomt. Børnene hyggede sig og vi nød alle maden. Det er iøvrigt op af bakke at lave en flæskesteg i en weber med de temperaturer vi havde....men den fik da grillsmagen inden den blev lavet færdig i vores køkken ;D.

Fik et uventet opkald 21/12. Den, forhåbentlig, nye chef ringede og spurgte hvornår det var jeg skulle til Thailand. Han fik en kort briefing om at vi jo måske ikke kom afsted, på det tidspunkt vidste vi intet om svigerfars tilstand og sådan noget kan snildt trække ud, men vi aftalte at jeg skulle ud i firmaet onsdag 29/12. Selvom jeg ikke tager noget for givet så er jeg faktisk temmelig positiv. Man kan jo sige at det er jeg også nød til men den kløgtige læser, som der er mange af herinde, har formodentlig opfanget spørgsmålet fra mester, og sådan noget spørger man vel ikke om hvis man ikke er interesseret! Jeg kan kun håbe på han har tænkt de samme tanker som mig: jeg kan starte når jeg kommer hjem. Det betyder at hvis det går som planlagt så kan jeg starte i lære 01/03/2011. Det ville være en dejlig ting. Det betyder så samtidig at der ikke er mange jobdage tilbage i nuværende firma. Med 3 ugers ferie, som er planlagt i ugerne 6+7+8, og 2 ugers afspadsering, som de ikke kan nægte mig, så er der i min kalender 3 uger i starten af januar og så er det game over for firmaet. Har også købt bøgerne Noget Om Køling. De bliver brugt i forbindelse med bøgerne og kan bruges som opslag generelt indenfor branchen. Der er også opgaver i og det vel ikke noget, når nu man har interessen, at man forbereder sig lidt.
Fortsat god jul til jer alle :)
Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #4 Dato: Februar 03, 2011, 10:49:49 pm »
0
Så er vi alle godt i gang med det nye år og jeg lyster at skrive lidt :)

Der er ikke sket så meget siden sidst....og så alligevel :)

Jeg var ude i firmaet d.29/12 som aftalt, i øvrigt på svigerfars fødselsdag, men mester dukkede ikke op....jeg var noget skuffet. Jeg fik så en sms fra ham om at han ville have mit fulde navn så skulle den kontrakt nok blive lavet. Jeg skrev tilbage at jeg gerne ville vide hvornår jeg skulle starte og hvornår jeg kunne forvente at stå med en kontrakt i hånden. Man skal aldrig kappe sine bånd før man har et nyt reb at holde i....fik intet svar. Dagen efter ringede en fra kontoret og fik de nødvendige oplysninger men det var lige noget der skulle afklares med mester, så han ville ringe igen....ja det skete så ikke. Så tænker man lidt på om det er generel sløvhed eller....
Aftalen blev at jeg mandag 03/01 kunne afhente min kontrakt hvorefter jeg kørte til nuværende firma for at låne en comp og printe min opsigelse ud som var klargjort i 2 forskellige eksemplarer.....
I morgen 04/02/2011 har jeg sidste arbejdsdag, så afholder jeg ferie og afspadsering mandag 28/02/2011. 1. marts starter jeg som voksenlærling....det bliver rart med nye udfordringer - men det bliver faktisk alligevel trist....meget trist faktisk.....
Jeg var i sin tid ude og køre med en fra firmaet for at snuse til branchen. Han havde efterfølgende talt positivt om mig ved flere lejligheder overfor chefen...han er desværre i en alder af 31 år afgået ved døden - akut hjertestop. Jeg fik det af vide for et par uger siden af mester selv. En af de kunder jeg har serviceret har han også som kunde og jeg fortalte jo at jeg ikke kom mere grundet min læreplads, dvs. vi blev enige om at jeg nok alligevel kom forbi med andre opgaver som skulle udføres. En af dem ringer til mester og han ringer kort efter. Jeg ved at gutten fik konstateret betændelse omkring hjertesækken ved juletid og lægen gav ham nogen piller og sagde afslapning i 10 dage. Han slappede af men ikke alle dagene. Jeg mødte ham umiddelbart efter nytår og han var frisk og glad som altid. Han havde kvittet smøgerne, der lå dog stadig en pakke med 11 smøger i bilen som en reminder om at han ikke gad dem mere...og det holdt han. Han havde fået af vide at jeg skulle læres op af ham det første års tid og han glædede sig rigtig meget og det gjorde jeg også. En mere åben mand skal man lede længe efter - vi var kommet rigtig godt ind på hinanden og så frem til den tid jeg nu går i møde. Dagen før mester ringede havde gutten her haft en rigtig lorte morgen. Benzin var ved en fejl fyldt på diesel vognen så den skulle på værksted - ingen probs havde chefen sagt. efter noget tid ringede konen og fortalte han var blevet indlagt og at hun ville ringe når hun vidste nærmere. Der gik 2 timer så ringede hun. Han var død af akut hjertestop  :'(. Det er selvf. et rigtig stort tab for konen som han havde et lille barn med og han havde også et barn fra et tidligere forhold. 31 år er bare alt for tidligt...
Det kan lyde åndssvagt, og det er det sikkert også, men mester har luret jeg har været særdeles interesseret i en læreplads og afdøde har talt godt for min sag og jeg har allerede sagt til mester at så må jeg jo gøre hvad jeg kan for ikke at skuffe ham og det holder jeg fast ved - men jeg tænker også at jeg bør gøre det for afdødes skyld...det er trods alt ham som har 'presset' mester til at tage en beslutning. Det bliver 4 interessante år og en god investering i egen fremtid - jeg er selv meget positivt stemt i den retning og så kan det vel ikke gå helt galt :)

Søndag d. 9. januar ville svigermor og svigerfar have haft 40 års bryllupsdag. Svigermor valgte at invitere sine børn med følge og børnebørn samt sin søster med følge og deres børn til brunch på Hotel Hilton i Kastrup. Ganske hygsomt og et foreløbig punktum midt i al oprydningen efter svigerfar. I næste uge tager vi til Thailand for at se hvor svigerfar har arbejdet og det område de boede i og så er det også afslapning samt lidt turistture. Det bliver det sidste punktum i forhold til svigerfar. Han vil aldrig blive glemt og vi glæder os alle til turen. Mine børn og jeg samt svigerindens kæreste glæder os også til at se hvor svigerne inkl. deres 2 døtre har været nu vi har hørt så meget om det. Det bliver en god tur :)

Det blev alligevel til en mindre wall of text and you are crittet for 154864134531 HP!!  8)


Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #5 Dato: Juli 23, 2011, 10:30:21 am »
0
Lang tid siden jeg dels har spillet og skrevet her på sitet.
Har dog læst med i ny og næ :).

Startede i lære 01/03/2011 og det har været helt fint og der har været rigeligt at se til. Har bestemt også lært en masse.
Nu er det jo sådan med sådan en blog at man kun ser/læser sagen fra den ene part men det skal ikke hindre mig i at skrive at man skal lede længe hvis man finder en mester der er bare 5% psykopat af det min tidligere mester er. Ja jeg skrev tidligere - jeg har set mig nødsaget til at forlade firmaet grundet helt urimelige forhold.
Det er trist men jeg har lovet mig selv at jeg ikke vil være hverken luder eller slave for mine penge. Jeg behandler folk med sund fornuft og forventer det samme retur.
Jeg kunne skrive sider om hvad der er sket men det skal jeg ikke trætte jer med. Jeg vil skrive om hvad der førte til at jeg gik.
Mandag - første da efter ferie. jeg er sammen med den kollega som er på arbejde, alle andre svende har ferie. Vi bliver sendt på en opgave med en fordamper i en fryser som er blokket til. Varmepistolen i bilen fungerer ikke men vi løser opgaven på anden vis.
Tirsdag - jeg er sendt på selvstændig opgave. Der skal skiftes termostater på/ved en varmtvandsbeholder. Ting bliver skiftet men anlægget vil ikke starte op. Jeg kontakter mester der flejner helt ud over jeg ikke har lært at fejl søge på el ved hjælp af måleinstrumenter. Han sender svenden op til at hjælpe mig og opgaven løses. Den svend bliver så sendt ind til gårsdagens kunde med et lignende/samme problem - fordamper blokket til med is - og han låner den varmepistol der er i den vogn jeg har den dag. Senere samme dag skal jeg mødes med mester og der er så endnu en fordamper der er blokket til og jeg fortæller at svenden har lånt varmepistolen da hans egen var død. Så fik jeg endnu en skider.... Mester havde i øvrigt en i egen bil så jeg kan ikke se problemet. Fordamperen bliver ordnet og jeg får en opgave i samme rum med at sætte en ny styring op samt en ny føler til samme. Der er 3 overtimer den dag - det vender vi tilbage til.
Onsdag - afhenter et mindre anlæg og kører i firmaet og afleverer det. Mester ringer og så starter balladen... Den varmepistol har jeg ansvaret for og hvis den ikke er i bilen så får jeg en bøde på 500,- da jeg har kørt i vognen. Jeg siger det er noget pjat og jeg ikke gider høre på det. Jeg har lånt den ud til en kollega og der er ikke tale om den er væk på nogen måde. Han mener så at hvis man nu lod bilen stå pivåben så ville alle ting jo forsvinde i løbet af ingen tid. Der måtte jeg så igen gøre opmærksom på at det var der ingenlunde tale om - jeg havde lånt det ud til en kollega. Han fortsatte i samme rille - fuldstændig ude af proportioner. Så spurgte jeg om han overhovedet var interesseret i at jeg var der, det vidste han egentlig ikke. Det begrundede han med at jeg ikke havde spurgt ham om noget dagen før i forhold til det faglige arbejde. Han er en person hvor man intet rigtigt kan gøre. Hvis der er 2 muligheder for at løse en opgave vil man altid, uanset hvad, vælge den forkerte. han gik i et andet rum 15-20 m væk og hvis jeg havde gået over til ham og spurgt ind til noget fagligt er det min helt klare opfattelse, og de tidligere kollegaers, at han havde vent sig om og sagt 'Har du ikke noget andet du skal lave!'. Det var han ikke enig i men tilgengæld så blev han endnu mere ærgelig - måske fordi jeg gik ham på klingen - og han fortsatte med de penge. Så blev jeg så arrig at jeg sagde det stoppede der og den behandling ville jeg ikke finde mig i. Afleverede mine ting og så kørte jeg hjem. Kontaktede forbundet og de har så hjulpet mig ud af den lærekontrakt. Overfor forbundet påstod mester og den anden chef at de da var kede af forløbet og at de i øvrigt havde forventet at jeg brugte 2 timer hver aften på at læse i bøgerne. Det har de ikke gjort mig bekendt med på noget tidspunkt og forbundet mente også det var alt for meget at forlange. Det var mesterlære jeg var i - det betyder at firmaet har ansvaret for mig økonomisk og at jeg skal lære det samme som en der har været på grundforløb. Det var firmaets holdning at jeg skulle lære alt af mig selv 100%. 2-3 gange har jeg af chefen og den anden chef fået penslet ud at det er mig der gør firmaet til grin hvis jeg ikke bestod den prøve som ville komme engang i efteråret. Dertil skal det siges at jeg udemærket er bekendt med mit ansvar men når man er i lære så er det jo netop for at man skal lære af andre og ikke kun stå for det hele selv. Jeg vil pointere at de 2 chefer helt 100% mente at alt var op til mig og kun mig! Mht. overtimer er det noget man bare forventer - ikke noget med at spørge pænt eller sige pænt tak. Dertil skal det så siges at jeg er temmelig fleksibel og jeg tager ingen ting for givet - det bør en mester heller ikke. Det falder tilgengæld meget godt i tråd med det faktum at mester selv har udtalt at han jo både er psykopat og skizofren - han tænker på arbejde 24/7/365.
Kollegaen som jeg havde lånt varmepistolen til ringede og spurgte om det ikke var lidt overilet. Så fik han historien af mig. Han kunne godt forstå mig og sagde at det jo nok ikke er for sjov at der er 5 andre, lærlinge og svende, som har forladt firmaet af samme årsag de 2 år han har været ansat.

Jeg har imidlertid ikke opgivet den uddannelse. Det jeg har lært kan man ikke tage fra mig men eftersom jeg kun er 4 mdr. henne i forløbet er der ikke noget håb om at finde en ny læreplads. Jeg er noget skræmt over et evt. mesterlære forløb igen så det jeg overvejer er at tage grundforløbet. Det er 5 mdr. på skole i Jylland. Det er ingen garanti for at der er en læreplads bagefter men det er en chance jeg er villig til at tage. Det er en teknisk krævende/svær uddannelse men jeg har været glad for alle de ting som jeg har lært.

Jeg er heldigvis komme i midlertidigt arbejde og venter nu på at faglæren fra skolen kommer tilbage fra ferie. Så vil tiden vise om han kan vejlede og hjælpe. Har også følere ude forskellige steder - jeg duer ikke til at side på min flade :)
Har i nogen spørgsmål - så feel free :)

Life stinks - and then you get up and move on!
« Senest Redigeret: Juli 23, 2011, 10:31:48 am af Ding-Dong »
Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #6 Dato: Juli 30, 2011, 11:14:58 am »
0
En lille update.

Ting går stærkt....og andre går det lidt stærkere.
Jeg havde da håbet på det men ikke troet det ville lykkedes.
Jeg fik sent i aftes bekræftet at jeg kan starte på grundforløbet mandag morgen.
Det er sørme rart når man nu har fundet noget som man gerne vil :)
Fortsat go' weekend:c)
Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #7 Dato: Maj 13, 2012, 07:42:29 pm »
0
Hej rødder og rødiner

Sikke tiden den går når man har det godt:c)

Jeg startede på grundforløbet til køleteknikerudd. 01/08/2011. Det sluttede 22/12/2011 og det var godt nok med gode karakterer.
Bevares - jeg har nok haft en fordel. Dels fordi jeg har arbejdet med emnet i 4 mdr. inden skolen og dels fordi jeg jo nok er det ældre og ved hvad der skal til. Man får ikke en uddannelse - man skal selv tage den/arbejde for at få den:c)
Jeg erkender blankt at jeg aldrig har været den store håndværker. Jeg fik dog alligevel skrabet nogen gode karakterer til mig.
Som nogen måske kan huske havde jeg gang i et IT-projekt som faktisk gik ganske glimragende. Jeg fik 12 i IT. Den samme lærer havde vi i matematik, som aldrig har været min stærke side, der fik jeg også 12.
I værkstedet hvor vi skulle lære at svejse på forskellige måder og lodde fik jeg 10.
Vi afsluttede med et grundforløbsprojekt som bestod af en skriftlig/teoretisk prøve. Praktisk prøve med 2 mand på hvert hold og til sidst en mundtlig overhøring i projektet samt en gennemgang af hvordan og hvorledes det grundlæggende hænger sammen med de forskellige komponenter i et kølesystem. Der fik jeg også 12. Dvs. at den skriftlige prøve var 100 % korrekt og at min mundtlige overhøring samt den praktiske del er udført meget tilfredsstillende. Jeg var rigtig rigtig glad. Mest set i lyset af at mit mål var at ligger over middel - altså fra 7 og op.
Det var dog ikke uden lidt uro på hjemmefronten. Konen havde jeg fuld opbakning fra og børnene forklarede vi pænt hvordan det hang sammen. 20 uger er jo lang tid væk hjemmefra selvom man er hjemme hver weekend. De klarede det dog rigtig flot og vi har været superglade for både mine forældres, min svigermors, svigerinden + kæreste samt de forældre fra min søns klasse som har hjulpet til specielt omkring jul hvor der er en masse arrangementer.

Mandag 19/12 havde jeg en aftale med en chef fra et firma på Sjælland. han skulle på mesterbesøg da der var en lærling i klassen som skulle afslutte de sidste 4 uger med os. Han ville gerne tale med mig. Det kom der som udgangspunkt intet ud af....og jeg anede ikke hvor jeg stod. Der kom en aftale i stand om et møde i firmaet onsdagen efter jul. Jeg fik dog en masse tillykke med pladsen af de 4 som var kommet ind til de afsluttende prøver. Ham der er i firmaet havde fået af vide at den var hjemme men det havde jeg ikke - så deres tillykker ville jeg ikke tage til mig. Nok også mest fordi jeg ikke ville ende ud med en skuffelse oven på de ting som tidligere er sket.
Well - jeg havde en masse spørgsmål klar til mit møde i firmaet. Der var fra start en god stemning og jeg havde taget min dokumentation med til det afluttede projekt hvor jeg også havde CV og andre oplysninger om mig selv. Servicechefen hev mig ind til den tekniske chef og der sad jeg under en halv time og fik faktisk ikke stillet mange spørgsmål....jeg fik ikke et ben til jorden - på den fede måde. Alt var gjort klart - de havde besluttet sig. Kontrakten blev skrevet under og jeg startede efter nytår. Så jeg kan jo kun igen skrive at intet er så skidt at det ikke er godt for noget. Der blev også spurgt ind til hvad der var gået galt i det andet firma og jeg svarede pænt men diskret og mere blev der ikke talt om det.
Fagligt er det noget helt andet - supermarkedskøl - det er ret store anlæg og det er med gængse kølemidler men de nye anlæg er med Co2.
Lønmæssigt er jeg ret godt stillet. Jeg har noget mere end hvor jeg sluttede fra Carlsberg i sin tid. Det er ikke fordi Carlsberg betaler dårligt - men fordi lønnen i firmaet er ret god for en lærling:c)
Det giver alt andet lige noget mere ro på hjemmefronten og selvom jeg er meget begejstret for det jeg laver nu så ville jeg være ovenud lykkelig selvom lønnen var ifølge overenskomsten :c)

Branchen er travl og kunderne forventer meget men sådan er det mange steder.
Jeg bliver udfordret og jeg bliver betragtet som en af slænget men man er stadig godt klar over at jeg ikke ved så meget. De lærer også gerne fra sig når jeg spørger ind til noget - det er jeg rigtig glad for og det betyder også jeg gerne tager de timer som byder sig - her kan det svare sig at arbejde over da de følger overenskomsten helt af sig selv. Har man glemt at skrive noget på ringer de for at høre om der ikke mangler nogen timer/tillæg og så retter de det til. Det er jo helt fantastisk:c)

Skolen er jeg ikke færdig med. Der er 4 hovedforløb men det er heldigvis kun 10 uger af gangen så det skulle blive nemmere da det heller ikke strækker sig hen til jul i første omgang.

Life is good:c)
Med hygsom hilsen

Ding-Dong
Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #8 Dato: April 30, 2013, 05:30:42 pm »
0
Tæt på et år siden sidst....
Der er sket rigtig meget og nogen gange kan man jo undrer sig over at mennesket fungerer og reagerer som det gør.
Jeg er stadig i lære og er rigtig glad for de udfordringer det bringer rundt omkring i landet. Jeg er også utrolig glad for den opbakning jeg har fået fra firmaet i forbindelse med min skilsmisse...jep...det ramte mig. Som lyn fra en klar himmel. Jeg skal spare jer for rigtig meget - for det er en usandsynlig grim historie.
Få facts:
Kom på sporet af at x'en lavede unoder - da var jeg på skole ca. 300 km hjemmefra.
Hun kom med nogen udmeldinger som gjorde jeg blev mistænksom.
Jeg fandt ud af ting....mens jeg var på skolen.
Det blev mere eller mindre alvor 4 dage før eksamen....
Eksamen blev overstået....4 dage til endelig hjemkomst....4 lange dage.
Endelig hjemme....lørdag gjorde hun så det som man ikke burde gøre når man er gift. Utroskab med hendes 10 år yngre kollega. Hun vælger ham frem for mig. Hun satser alt til fordel for 10 dage med ham. 12½ år lige ud i kloakken...Jeg ville kæmpe og var klar.
Det endte grimmere end det...hvorfor skulle jeg trampes på og finde dem i kanen sammen 24/12/12...jep i did....
Men jeg gjorde intet. Jeg så regningen for mig. Guderne skal vide at jeg havde lyst til at rasere hele hytten og dem. Regningen ville da byde på følgende: voldsdom, spjældet, mistet forhold til børnene og mistet uddannelse.....hun er et skvadderhoved.
Efter 16 år i forsvaret kan jeg finde ud af ting...det lærte hun åbenbart ikke af da jeg forholdt hende at jeg vidste alt.
SÅ jeg er flyttet.....og senere uden bolig.
Jeg har det faktisk ret godt og er igen på skole.
Jeg har mødt rigtig mange på min vej som alle siger at havde det været dem så havde de fået med stegepanden.....
Pas på jer selv og hinanden og husk at en kæreste/kone ikke er for altid...men det er jeres børn
:)
Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #9 Dato: August 17, 2013, 01:59:12 pm »
0
Så blev det tid til endnu et par ord fra mig og min virkelige verden.
Startede på H2 i april mdr....det var med meget blandede følelser....
På den ene side var jeg jo det videre i udd. - og det er bestemt rart, på den anden side så gad jeg overhovedet ikke være der. Det var på H1 jeg fandt ud af de unoder min xkone lavede. Min søster var flyttet hjem og da hun har sin søn i en 7/7 ordning så valgte jeg at flytte over på skolen. Eget kammer med toilet/bad, stil til tv og net. Som tidligere soldat kan jeg tilpasse mig....så det gik faktisk ganske fornuftigt. Jeg blev på skolen de weekender jeg ikke skulle have børnene. Når jeg havde børnene var jeg i huset, som min xkone har købt mig ud af). Det er faktisk gået fint og hun sagde god for at jeg kunne bruge hendes bil. Når jeg var på skolen så passede jeg mig selv...tror faktisk jeg var den eneste på skolen....men jeg ved det ikke med sikkerhed. Lavede projekter, spillede D3 faktisk :), så tv på den medbragte 46'' som jeg købte på bud mellem jul/nytår 2012. En fra klassen havde køleskab på sit kammer...fik et kort til kammeret og om fredagen handlede jeg så ind så jeg havde til weekenden. Skolen lavede mad - men jeg var doven...gad ikke gå ned til kantinen...og jeg er vant til at klare mig selv :)
Jeg vidste det ville blive hårdt og jeg orienterede min kontaktlærer om min situation. Han var dybt rystet...ikek mindst set i lyset af at jeg jo kom ud af H1 med 3 * 10 taller.
Den første uge gik og jeg skulle hjem til børnene....det var lidt en rådden uge...jeg gjorde mit bedste men det blev kun til 4 timers søvn i døgnet....inkl. i weekenden da jeg havde børnene. Da mi x kom så hun på mig....spurgte hvordan jeg havde det. Hun kunne godt se jeg ikke kunne falde til ro...havde også sovet på sofaen da jeg ikke lige synes jeg var klar til at sove i 'min' seng hvor hun havde inviteret en fremmed mand ind. Jeg var så træt i min krop at jeg ikke registrerede om hun på nogen måde følte sig skyldig...og det aner jeg faktisk stadig ikke...lang historie...men der er vel en grund til at hun af et rekrutteringsfirma er blevet kaldt for isdronningen! :D. Tro nu ikke at samarbejdet går glidende...det kunne det have gjort og jeg vil ikke påstå jeg er uden skyld - men at blive bedraget på den måde hun har gjort og så blot siger til mig 'skal vi ikke se frem'....ja jeg har været naiv...men skal det ligge mig til last, og børnene, at jeg troede på det gode i hendes udmeldinger i forhold til at skåne børnene mest muligt?
Hvorfor skulle børnene introduceres for mors nye kæreste 3 uger efter jeg var flyttet? Hvorfor skulle aftaler bare glemmes/brydes? Der var begrænsning på hvornår jeg måtte se min datter på hendes fødselsdag...ikke særlig fedt at stå på Falster og så vide at man skulle være ude af huset inden gæsterne kom! Jeg meldte blot fra og så startede der så en dialog som stadig kører. Det endte med at jeg meldte fra til en housewarming i vores fælles netværk fra sønnens klasse af respekt for værtsparret. Jeg var ikke i fest humør....så jeg kørte rundt og hjalp vagten i stedet. Sundt.....næ...klogt....næ....men det er det jeg kan....og det er det eneste som man ikke kan tage fra mig.
Well...skoleopholdet gik ganske fornuftigt...gik igen ud med 3 * 10 taller. Er jeg meget tilfreds med. Min kontaktlærer er generelt e drillepind og skulle lige pointere at jeg var 3,2% fra et enkelt 12-tal. Jeg var ligeglad...de 3 lærer så fra starten af hvordan jeg var nede...og efter den første uge så de hvordan jeg havde steget i graderne...det var altså ikke et spørgsmål om at jeg ikke kunne....det var et spørgsmål om at noget spøgte i mit hoved...og med rette.
Fik tilbudt nogen lejligheder undervejs...men måtte sige nej til dem. De var midlertidige hvilket ville medfører at jeg sommeren 14 skulle ud ca. 2 mdr. før et meget afgørende skoleophold...nej tak... Ja jeg ville kunne finde ro med børnene hurtigt og den tid der er gået godt kommer jo ikke dårligt tilbage. Jeg har valgt at prioritere udd. for det er der min fremtid ligger - også i forhold til børnene. Ca. 2 uger før skolen sluttede fik jeg tilbudt en lejlighed som jeg så har sagt ja til og sidder og skriver dette nu. Meget tæt på børnene...det er så lækkert for dem og mig at vi kan se hinanden meget mere og de bare kan komme forbi når de lyster. Der skal så sættes en del i stand men jeg tager i betragtning at kammeret på skolen er en del mindre end det som er klart nu.
Efter H2 har jeg også erfaret hvad det egentlig er jeg har rodet mig ud i - altså i forhold til udd.
Spurgte nærmeste leder om jeg ikke kunne køre med på vagten. Det var han ikke umidelbart så vild med men skulle lige tænke over det. Der kom intet svar men de 2 vagter havde fået en melding om at jeg kun måtte bruges til det jeg kunne finde ud af. Det synes jeg er fair nok. Det var en meget varm periode og der var rigeligt at se til...
I den pågældende uge, mandag til mandag, havde jeg 86 timer total. Mødetid er 0800. Torsdag morgen var jeg hjemme 0500 efter en lang 2-mandsopgave. Skrev en mail til chefen om at nu gik jeg i seng så hvis det brænder så pis på det...godnat. Ringede ind klokke 1030 og meldte mig på banen. Var hjemme fredag morgen 0100. Fredag blev interessant...på mange måder :)
Fra fredag morgen til lørdag morgen 0400 havde jeg kørt 600 km på Sjælland. Det var noget nær stjernekørsel. Amager - Køge - Ballerup - Kirke Såby - Friheden - Terslev - Hellerup - Korsør - Køge - Roskilde - Ishøj - hjem. Vi har en PC-vagt i den varme periode som tager opkaldende fra vagtcentralen. Han skulle have været hjemme 1530...han var hjemme 1830 'Der er altså travlt nu' sagde han. Den er fin svarede jeg...jeg skal nok selv sige fra når jeg ikke kan mere. Opgaverne var meget forskellige. F.eks. den i Korsør...jeg var en time væk....tryk på en knap og se det starter op - og så køre igen. Andre gange skulle der leges med varmt vand for at fjerne is....eller skiftes en defekt el-komponent. Fra fredag aften ved 23-tiden var jeg den eneste på hjul. De 2 andre, vagt 1 og vagt 2, var kørt hjem for at sove. Når ne opgave var slut og jeg meldte tilbage til pc-vagten var der en ny....så tager man den for der er altså tåbeligt at vække en anden hvis man er frisk nok :) Havde så en aftale 0700 lørdag morgen. Hjem fra den...45 min søvn....mobilen ringer - 'Kan du kører i Amager Centeret?' Ja hvorfor ikke...det er jo kun 10 min fra hvor jeg er :)
Lørdag og søndag var dog stille. Ugen efter hjalp jeg også lidt til.... Det hele endte med at jeg i den pågældende lønperiode havde 70 overtimer.....det gav faktisk meget godt ;)
Så jeg stod altså i situationer hvor jeg selv skulle tage en beslutning og det har bestemt givet noget lærdom og nogen erfaringer og svendende har været rigtig glade for den indsats jeg har ydet. Alternativet var jo at de selv skulle køre på det....og vi var meget få på job grundet ferie :)
Så alt i alt går det vel ganske fornuftigt. Selv den store chef har haft ringet og sagt at han er glad for mit engagement. Det betyder bestemt meget når man har været igennem en nedtur som jeg har. Det betyder også noget når det kommer fra ham....for det er bestemt ikke noget han bare deler ud af...
Jeg har også fået et par spark af en god veninde.....hun er så mor til en dreng i min søns klasse, også en del at et VIP-netværk og hun har også blevet skilt efter at have afsløret sin x i utroskab...så vi har talt en del sammen og som hun siger...arbejde er ikke alt. Og det ved jeg godt....i en periode kan det gå og det har det også...men jeg er bevidst om ikke at knokle mig selv ned. Nu er jeg rykket ind i lejligheden og det betyder jeg kan bruge tid efter fyraften på at sætte i stand og gøre klar til det som min far hjælper med.
Husk: Pas på jer selv...der er ingen andre der gør det!

Wall of text ended....for now ;)
Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #10 Dato: August 30, 2014, 11:17:13 am »
+1
Hej rødder og rødinder.....

Det er over et år siden jeg sidst har skrevet....har dog læst lidt og spillet lidt....men sikke et år. Lejligheden hjalp min far med at sætte i stand...og jeg passede arbejdet og om aftenen hjalp jeg min far@lavede det han ville have forberedt til næste gang han skulle lave noget. Intet nyt er godt nyt...well....ikke altid i mine øjne - men jeg erkender at det går godt. Børnene har det bedre i forhold til skilsmissen og jeg er vågnet op til dåd i forhold til deres mor. Det betyder at hun får modstand. Hun har valgt fra - så skal hun ikke regne med mig på hendes betingelser - det må være fair eftersom hun ikke selv ville det fra starten af uanset hvad hun påstod. Jeg lader hendes gøren og laden tale for sig selv.
Jeg er på skole igen....H3 - færdig om 5 uger. Havde midtvejs prøve efter 5 uger og jeg har en god fornemmelse....men hold nu op hvor jeg er træt af matematik. Det sidder simpelthen ikke fast.....men jeg skal samlet set nok bestå forløbet - og så skide være med karakteren. Som chefen siger...'hvad skal du med 10 eller 12 hvis ikke du kan få det ud gennem dine hænder?' Det har han jo ret i....og jeg ved at jeg kan få det ud gennem mine hænder.....det er bevist et par gange eller mere....350 overtimer sidste år og meget tæt på eller lige over 400 timer da jeg startede på H3. Det antal har man ikke hvis ikke man kan....ja der er planlagt 2-mands/flere mands opgaver aften/nat/weekend....men nu er vi jo mange så det er ikke kun der overtimerne er kommet fra...der er selvfølgelig også overtid til hverdag når den opgave man startede på kl. 13 trækker ud... Langt de fleste af overtimerne er kommet på vagten. Dels har jeg hjulpet og dels har kollegaerne fået lov af kontoret til at bruge mig som afløser så jeg har reelt set været og er en del af vagten - og det er lige mig. Kørsel på alle tider af døgnet....på alt fra at skifte en lille dims til rode med anlægget i flere timer - store som mindre nedbrud osv. osv. Dvs. jeg har faktisk lært en hel del og jeg bliver af kollegaer betragtet som en af svendene.....de ringer gerne til mig når de er på Amager...for de ved jeg har en meget fyldt bil med kølemiddel...skal de tage chancen når de alligevel er her eller skal de bruge over en time på at hente det i firmaet ;) Jeg skal nok komme godt igennem og jeg håber at jeg kan blive i firmaet...det er der så stor sandsynlighed for....men jeg har det godt der....og jeg ser frem til at tjene lidt mere end jeg gør nu når jeg er udlært.....selvom jeg bestemt ikke har noget at klage over. Har som den eneste lærling fået ekstra i forbindelse med årets lokale forhandlinger...den store chef havde kigget timer for sidste år....der så han noget som han gerne ville belønne - det var jeg jo ikke ked af - alt luner og det vigtigeste er at de sætter pris på ens indsats....
Jeg havde overtaget en vagt en torsdag til mandag morgen. Jeg kørte på alt jeg fik og der var rigeligt....Jeg vil ikke gå i detaljer om specifikke sager men kollegaen som fik opkald fra centralerne ringede selv til mig og sagde det havde været en god vagt. Jeg havde noget gode sager som jeg løste og nogen fik jeg jo så også lidt assistance til via telefonen. Nu er jeg så også så langt i udd. at jeg har fået af vide jeg ikke skal møde i firmaet hvis jeg ikke har noget at lave...så skal jeg i stedet ringe ind og få en opgave for der er rigeligt i KBH. Så jeg havde altså ikke været i firmaet i ca. 3 uger....dvs. jeg havde været der om natten for at fylde kølemiddel op så jeg havde til næste kunde. Kommer ind på kontoret fordi jeg skal sydpå og skal have nogen materialer med...så vender chefen sig om og kigger på mig og spørger hvordan det går. Det går jo fint nok - jeg tager jo tingene stille og roligt....han roste mig - for kollegaen der havde fået opkaldene havde ringet og rost mig til skyerne....det er jo fantastisk :)
Så er jeg starte på at cykle....racer cykel.... Alt det overtid har jo kastet lidt ekstra lommepenge af sig....og det kommer jo både børnene og mig til gode. Nu mente jeg så at det skulle være tid til at tænke lidt mere på mig selv. Så der er investeret i en ordenligt en....med vejledning fra en soldaterkammerat. Fyldt udstyret....man kan jo ikke gå ned på udstyr. Fik den så leveret som jeg skulle starte på vagt (vagten er 1 uge af gangen) og så skulle jeg på skole. H3 er presset og travlt og jeg ville heller ikke tage med med i firmabilen....den skal jo passes på og ikke ridses. Har i dag kørt lige under 44 km som var planlagt via cykel computeren. Det var så 4. gang jeg var ude....de andre gang har det været omkring 24 km. Jeg er sikker på at havde jeg spildt penge på et fitness center...med mine jobtider@sen hjemkomst uanset at jeg kører hjem til fyraften...så ville jeg ikke bruge det. Nu kan jeg hoppe på cyklen i tempereret vejr tidlig aften og tage en tur i nærområdet - fantastisk :)

Pas på jer selv....der er ingen andre der gør det!

Med hygsom hilsen

Ding-Dong
Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #11 Dato: December 13, 2014, 09:53:41 pm »
0
Det er jul det er cool.....gu er det røv.... :)

Det går godt....der arbejdes, der hygges, jeg kommer ud, og jeg træner både ryg/mave og så cykling. Den der cykel har efterhånden stået mig i mange penge....men det er godt. Det sidste tilbehør er en indendørstræner....har dog ikke haft vildt meget tid....men den bliver brugt og det er vigtigt....man køber ikke så stort ind for at det skal stå og samle støv.
Der er ca. 6½ mdr. til jeg er udlært.....og jeg glæder mig - på mange måder.
Jeg var for ikke så lang tid siden på skole...det gik faktisk rigtig godt. Da vi var i en eksamens periode valgte jeg at køre hjem en torsdag....og 'pjække' om fredagen. Jeg havde været oppe om torsdagen og andre skulle om fredagen...altså ikke noget undervisning på nogen måde.... Hjem og nyde stilheden og sove længe....NOOOT Der lå en seddel i postkassen om at faldstammer/kloak skulle spules og klokken 0800 ville man lukke for vandet et par timer....HOLD NU KÆFT! :D Nå op tidligt fredag...i bad...og så slappe lidt af....lige indtil bimsevognen kom forbi....hold da op en stank :D. Nå....jeg kørte i firmaet...de var forsømt efter jeg var lidt knotten på dem....noget med en mail om forespørgsel på fri i forbindelse med skolestart som jeg aldrig fik svar på.... Jeg var i firmaet et par timer og vi talte om mange ting. Jeg skal blandt andet have ny firmadyt og SC (Service Chefen) sagde at de havde haft Opel på besøg om torsdagen....men eftersom nogen med store stjerner på skulderen i firmaet før har haft meget og indgående at gøre med Ford så skal man være rigtig rigtig billig hvis vi skal have Opel.... Det bliver en Ford Custom og den kommer i starten af det nye år...den blev skudt en mdr. fordi jeg har vagt i nytårsugen. Vi har 2 i forvejen....jeg får så en med skydedøre i begge sider af lastrummet...som den eneste....det giver bedre plads og udnyttelse - meget vigtigt synes jeg :) SC ville også meget gerne tale fremtid....det er meget normalt at der er rift om os...altså køleteknikere....og han ville da lige kaste en billet ind. Det synes jeg jo er helt fantastisk men også modigt eftersom jeg endnu ikke har været til svendeprøve...men altås 9 mdr. før jeg er udlært...bliver jeg tilbudt fast arbejde :D. Aftalen er at vi tales ved når skolen er færdig i start oktober. Jeg møder så op i firmaet og vi snakker fint...der kommer mange gode ting på bordet...og jeg kommer med krav og ønsker. Han kan ikke sige noget i forhold til løn men jeg ved de mangler og omvendt vil jeg også gerne blive fordi jeg dels kan lide det miljø jeg er i og så er der en masse som jeg endnu ikke har lært/set som jeg gerne vil..... Mit argument for det lønønske jeg kom med er det engagement og de timer jeg har kastet efter arbejdet. Jeg runder 550 registrerede timer i år....nogen af timerne kommer først på til næste år....det er noget med skærings dato osv. Det er altså mange timer....også for en lærling. De 150 af dem er 2 mands opgaver...det er altså så 400 timer på egen hånd på alle tider af døgnet....så mange timer har man ikke hvis man ikke kan, vil og får lov..... Ja det lyder af mange og som om jeg er på 24/7 - det er jeg langt fra...men faktum er jo at jeg kun skal tage hensyn til mig selv og mine børn. Og det fungerer....ingen kvinder eller andet og det er ikke fordi lysten ikke er der....for det er den....det er ikke fordi muligheden ikke har budt sig....for det har den....det skulle blot ikke være. Der er jo det i det at når man finder en potentiel partner så er det jo ikke bare lige at smelte sammen....der er 2 verdener at tage hensyn til og specielt børnene skal man værne om på alle leder og kanter. Jeg vil f.eks. ikke introducere nogen for mine børn det første ½ år når jeg har mødt en.....og så er det heller ikke sikkert at hun vil blive introduceret som fars nye kæreste. Jeg er så også opmærksom på at den kvinde jeg møder har en helt anden baggrund....hun kan jo være fuldtidsmor....og så er der måske ikke så mange muligheder for at få passet barn osv. Det betyder dog ikke man skal lege far, mor, dine og mine børn nu og her....men det står mig klart at når det kommer dertil...så er jeg klar til og vil gerne tage et ansvar for hendes børn også....ikke som deres papfar, bonusfar eller noget andet....men som en ny ven som så kærester med mor.... Det er samtidig meget vigtigt for mig at jeg ikke skal sidde lårene af en - og omvendt - man har jo stadig sit liv og i sidste ende er vi blot til låns for hinanden....derfor skal mit liv ikke endevendes og tilpasses for meget til en anden og jeg forventer det heller ikke den anden vej rundt. Jeg forventer kompromiser....begge veje og jeg skal selvfølgelig ikke arbejde så mange timer som jeg gør pt.....men helt at opgive overtid osv....det sker ikke. Den branche jeg er i er på 24/7/365 og som det ser ud nu er jeg en del af det....og det er med til at skabe mig og give mig nogen muligheder på andre tidspunkter...fri og dermed oplevelser....med og uden børn.....med og uden evt. kæreste og hendes børn. Den tid den glæde....måske er der jo allerede noget på bedding ;)
Den kommende uge står på vagt mandag til lørdag morgen (en kollega har dårligt knæ så jeg spurgte selv - også der fik jeg ros for at være med til at passe på mine kollegaer ;) ) ...og så igen i ugen hvor nytåret falder..... Jeg nyder mit arbejde...udfordringerne...kollegaerne...og kan med rette sige at jeg har fundet min rette hylde - det er ikke så ringe endda ;) :D
Om 5 mdr. starter H4/svendeprøven....11 dage efter den er forbi er jeg udlært....forudsat at jeg består...men det forventer jeg faktisk at jeg gør.....men det kan altså gå galt....og så tager vi den derfra.
Det er snart juleaften...og endnu en årsdag for en grim ting som min xkone gjorde imod mig...jeg har det bedre...det har taget tid...med rette...men jeg bryder mig stadig ikke om det...heller ikke den aften. Jeg har børnene juleaften i år....det havde jeg også for 2 år siden da det skete...jeg kan med ro i sjælen sige at jeg er videre...jeg har det godt...jeg lever og jeg hygger om mine børn...jeg har overskud...og jeg mangler faktisk ikke noget...

Og så er der kollegaer, venner og bekendte fra nær og fjerne som punker mig for at afholde et svendegilde....ja for jeg holdte jo ikke 40-års fest da jeg var på skole....planlægningen er så småt igang...men hvorvidt det bliver til noget....der er jo mange ting som skal passe sammen :)

Pas på jer selv...der er ingen andre der gør det!

Med hygsom hilsen

Ding-Dong
« Senest Redigeret: December 13, 2014, 10:07:42 pm af Ding-Dong »
Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #12 Dato: Maj 23, 2015, 07:19:28 pm »
0
Så blev det tid...til en lille update. Er i gang med svendeprøveforløbet...det trækker tænder ud og jeg er dybt presset. Kan slet ikke få gang i mit hoved. Er det skilsmissen der spøger eller andre personlige ting? Nej det er det bestemt ikke...jeg er langt ud over skilsmissen og eftersom det der med kvinder giver ballade er det ikke noget jeg har gjort i. Har fået tilbudt og taget imod at besøge en god kammerat som kom ind i den klasse hvor jeg gik på grundforløb. Har gået i andre klasser efterfølgende med ham og han kan ting - mange ting - både fagligt og teoretisk. Det ser jeg frem til...der er mange ting som jeg skal have gravet frem...den første uge var ret skidt med skidt på i forhold til de prøver og mundtlige overhøringer som hele klassen var igennem. Ja jeg vil da gerne igennem og nej jeg tænker ikke negativt. Jeg har blot en uro som jeg ikke kan forklare og den er blevet værre med årerne...ingen tvivl. Mester siger at jeg bare skal igennem - skide være med karakteren bare jeg er bestået...han ved jo hvad jeg kan og vil og kontrakten er jo på plads. Alligevel har jeg et ret stort pres og det kan man ikke bare fjerne...
Jeg er spændt på det samlede resultat :)


Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

Offline Ding-Dong

 • Indlæg: 357
 • Køn: Mand
 • Respect: +6
  • Vis profil
Sv: Ding-Dong's eskapader, tanker m.m.
« Svar #13 Dato: Juni 23, 2015, 09:38:04 pm »
0
Man siger at storm og store mængder vand giver en syndflod.....i Danmark kalder vi det sommer! ;)
Den tekst læste jeg tidligt i morges på fb...og tænkte, for det kan jeg godt i ny og næ, at det ikke og under nogen omstændigheder ville ændre på den fantastiske følelse jeg har i mig.... Nej nej - rolig nu...ingen ny kvinde - man kan jo ikke stole på en som kan bløde i 5 dage uden at dø ;)
Årsagen er 4 års faglig udfordring er overstået lige om lidt. Tilbage står det rent formelle...at passere den dato hvor jeg ikke længere er lærling. Dermed skriver jeg også at jeg er kommet igennem H4 & Svendeprøven - wuhuuu... Jeg har sat adskillige 'rekorder' i firmaet...altså uofficielt...og alle sammen fordi jeg lige pludselig fik en masse tid til mig selv grundet skilsmissen. Dertil kommer endnu en rekord i næste uge...
Jeg har i min læretid haft godt og vel 1200 overtimer...de 900 af dem i 2013 & 2014 (350 & 550) resten i 2012 og 2015. Dertil kommer så de mange timer jeg havde i det første firma jeg var i.... Jeg har haft en eksplosiv praktisk indlæring som har bragt mig der hvor jeg er i dag rent fagligt. I næste uge har jeg vagt...og som et skulderklap vil jeg fra mandag være på svendeløn...de første 3 dage skulle ellers have været på lærlingeløn....jeg har som den eneste fået en noget højere timeløn en de andre, jeg kommer som 'ny' svend og går direkte ind på vagten - og så har jeg efter 1½ til 2 år år været så meget inde i ting at selv nogen af de garvede i branchen/firmaet har haft ringet til mig for assistance.
Alt dette står jo ikke alene, man kan ikke bare læse sig til alt eller lære det hele af sig selv - bevares...nogen kan godt men ikke mig. Jeg har haft en masse gode kollegaer og chefer som hver i sær har deres måde at gøre tingene på og dem har jeg lært en masse af. Ingen kan lave alt selv - derfor er vi et stort og godt team og jeg er glad for at jeg kan forsætte og være med til at lære de andre/nye lærlinge op. Kontrakten er underskrevet og den er blevet noget mere fordelagtig end først aftalt...kan jeg ikke klage over.
Sommeren byder på lidt mere cykling og eftersom vejret ikke er helt så varmt som jeg havde forestillet mig så tænker jeg at det bliver en stille arbejdssommer...eller også så kommer varmen for alvor i næste uge hvor jeg har vagt :D.
Der skal planlægges svendegilde...mine børn skal selvsagt med da dette også er et punktum for dem - jeg skal jo ikke på skolen mere med mindre det er på efteruddannelse. Børnene skal også forkæles lidt ekstra...meget...ekstra meget måske ;) :D. Datteren har sagt hun vil besøge museer så det skal vi helt klart gøre i og så skal vi en tur til Lalandia. Det skal prøves og der er masser at opleve når man ikke har været der før :)
En god veninde har sagt til mig at jeg er gift med mit arbejde - det har hun jo ret i og ærligt så bunder det jo i skilsmissen. Jeg havde naturligvis aldrig kastet alle de timer efter arbejdet hvis ægteskabet havde holdt og selv min chef har sagt at på et tidspunkt så falder jeg vel også over et kvindemenneske som udvikler sig...ja altså til julefrokosten havde han jo gang i at sætte mig op med den ene tjenerinde :D :D - hun gav da på hans opfordring et kys på kinden. Han mener det godt og han mener jeg skal passe på mig selv - det er jeg også blevet langt bedre til - har skåret ned på overtimerne og det skulle også gerne ende med flere timer på min racer :)
Pas på jer selv...der er ingen andre der gør det :)
Toons:
Necromancer - SwampDude
10/11/10 - lvl 58 - Act 3 NM

 


* Medlemmer Online

 • Dot Gæster: 126
 • Dot Skjult: 0
 • Dot Brugere: 0

There aren't any users online.
Sv: Season 21 starter 3/7 af Lars
[Juni 24, 2020, 11:38:45 am]


Sv: Season 21 starter 3/7 af nevorak
[Juni 23, 2020, 10:54:55 pm]


Season 21 starter 3/7 af mads-wm3
[Juni 23, 2020, 06:09:10 pm]


Sv: Piranhas vs Big bad woodoo af MonsterPool
[April 22, 2020, 10:09:58 pm]


Sv: Piranhas vs Big bad woodoo af frisser
[April 21, 2020, 02:47:56 pm]

Refresh History  full_page
 • mads-wm3: Av av... Kan godt lide at du mistede to, og så tænkte "alle gode gange tre" :P
  Juni 29, 2020, 12:38:44 am
 • frisser: Skulle nok ikke have spillet D2 i dag. Foreløbig kostet 3 karakterer. Herligt!
  Juni 28, 2020, 10:41:27 am
 • Kimusen: Season 20 slutter søndag d.21/6 kl 17.00 :)
  Juni 18, 2020, 08:42:36 pm
 • Kimusen: 2.6.9 PTR'en starter d.21/5 :)
  Maj 15, 2020, 10:42:41 pm
 • Kimusen: Patch 2.6.8 er live :)
  Marts 04, 2020, 12:14:01 am
 • Kimusen: Season 20 starter d.13/3 kl 17.00 :)
  Februar 29, 2020, 11:40:56 am
 • Kimusen: PTR'en er live :)
  Februar 07, 2020, 12:15:13 am