Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde
collapse collapse

* Random Quotes

"Ja det var tider.. Den gang morten ikke kunne holde styr på sin kran, og videoerne gik tabt"
- Snot
http://oldforum.diablo3x.dk/index.php?topic=12144.0

Forfatter Emne: Hvad skal vi have til aftensmad?  (Læst 845493 gange)

0 Medlemmer og 7 Gæster læser dette emne.

Offline SKT

  • Retired Moderator
  • Indlæg: 1656
  • Køn: Mand
  • Respect: 0
    • Vis profil
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4590 Dato: December 31, 2013, 04:37:30 pm »
0
Lækker forret med rejer, steg til hovedret og double chokolade mouse til dessert.

En der kan svare mig på hvad dette er: http://laudrup.dk/templates/product.asp?ProductGuid=5945%2E2010&ProductName=Zillinger+Indiskret+Sekt+Rose&GroupName=Weinviertel&GroupGuid=452&SearchSrting=indiskret

Er det en champagne eller hvad..?
The S K T

Kæmpe credit til MP & Camelo for det kæmpe arbejde de udfører <3
Pt. ingen Battle.net aktivitet.

Offline mads-wm3

  • D3X Crew News
  • Indlæg: 8306
  • Køn: Mand
  • Respect: +37
    • Vis profil
  • Battletag:
    wishmaster3#2664
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4591 Dato: December 31, 2013, 04:39:48 pm »
0
Vil gætte på at det er Sekt :D eftersom de lister "champagne, cava, spumante, sekt", Og den der hedder sekt

Offline SKT

  • Retired Moderator
  • Indlæg: 1656
  • Køn: Mand
  • Respect: 0
    • Vis profil
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4592 Dato: December 31, 2013, 04:40:28 pm »
0
Så må vi gå ud fra, at det er samme kategori som champagne, og kan benyttes i aften omkring 23.59 ;)
The S K T

Kæmpe credit til MP & Camelo for det kæmpe arbejde de udfører <3
Pt. ingen Battle.net aktivitet.

Offline iCoke

  • Indlæg: 6397
  • Køn: Mand
  • You gotta enjoy the little things.
  • Respect: +9
    • Vis profil
  • Battletag:
    iCoke#2903
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4593 Dato: Januar 01, 2014, 08:19:39 pm »
0
Hvordan var den så SKT? :)

Idag blev det til noget pizza og fritter på sofaen. :D

Offline Tommy

  • Har altid ret
  • Indlæg: 3464
  • Køn: Kvinde
  • sygt nice
  • Respect: +4
    • Vis profil
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4594 Dato: Januar 01, 2014, 08:30:54 pm »
0
Blodpølse, ja tak!!

Offline Pecenetra

  • Global Moderator
  • Indlæg: 16538
  • Køn: Mand
  • everything is Possible
  • Respect: +50
    • Vis profil
  • Battletag:
    KiWeN#1431
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4595 Dato: Januar 02, 2014, 12:58:28 am »
0
Lækker forret med rejer, steg til hovedret og double chokolade mouse til dessert.

En der kan svare mig på hvad dette er: http://laudrup.dk/templates/product.asp?ProductGuid=5945%2E2010&ProductName=Zillinger+Indiskret+Sekt+Rose&GroupName=Weinviertel&GroupGuid=452&SearchSrting=indiskret

Er det en champagne eller hvad..?

Det er en rosé vin, det betyder blot at druerne ikke har afgivet så meget garvesyre (det man får ondt i hovedet af ;))
Så er den mousseret, det angives dels af proppen - og det vil sige at der er bobler i for at sige det kort.
Sect er den type tørhed som den mousserede vin har, der er 4 typer (fra mindst tør): Sect, demi-sect, demi-brut og brut. En Sect er mere sød og mild og minder meget om de populære Asti og Verdi.

Jeg valgte en ægte champagne af typen Demi-sect for at få lidt markering af smagen men stadig sødlig, dog er Brut det mest korrekte og anvendte inden for champagne da det giver en anderledes fornemmelse i kroppen (der er en grund til at det kaldes elskovsvin ;))

@Topic - så har vi en tradition os der arbejder dagen idag at vi samles over en gang pap mad - i år fra McD, og jeg fik en Big Tasty - selvom "big" vist er så meget sagt.
« Senest Redigeret: Januar 02, 2014, 01:00:08 am af Pecenetra »

Offline Shorty

  • Chef
  • Retired Moderator
  • Indlæg: 4625
  • Køn: Altid
  • Respect: 0
    • Vis profil
    • Diablo3x
  • Battletag:
    Shorty#2800
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4596 Dato: Januar 02, 2014, 01:44:09 pm »
0
Lækker forret med rejer, steg til hovedret og double chokolade mouse til dessert.

En der kan svare mig på hvad dette er: http://laudrup.dk/templates/product.asp?ProductGuid=5945%2E2010&ProductName=Zillinger+Indiskret+Sekt+Rose&GroupName=Weinviertel&GroupGuid=452&SearchSrting=indiskret

Er det en champagne eller hvad..?

Det er en rosé vin, det betyder blot at druerne ikke har afgivet så meget garvesyre (det man får ondt i hovedet af ;))
Så er den mousseret, det angives dels af proppen - og det vil sige at der er bobler i for at sige det kort.
Sect er den type tørhed som den mousserede vin har, der er 4 typer (fra mindst tør): Sect, demi-sect, demi-brut og brut. En Sect er mere sød og mild og minder meget om de populære Asti og Verdi.

Jeg bliver nødt til at fluekneppe lidt, Pikken :D

Sekt er godt nok det tysk-østriske ord for mousserende vin, og har intet med sødmegraden at gøre. Det har det franske udtryk "Brut Naturel" til gengæld, (usødet, ofte kaldt trocken på sekt,) eller "Extra Brut," som de kalder det her, som betyder, at der stort set ikke er tilsat sukker (ikke mere end 0,6 gram sukker/L) til vinen efter andengæringen :P Din skala er altså også omvendt! Brut Naturel -> Brut -> Sec -> Demi-Sec -> Moelleux -> Doux (Sød!)

Sect findes ikke! :D vil dog give dig ret i at knastørre mousserende vine er de mest seriøse.. det er de færreste der lyster at plaske sin vin til med sukker, efter de har brugt flere år på at lave den ;D

En anden random fact; I Champagne laver de rosé på den noget så simple måde, som at blande rød- og hvidvin sammen, mayn. Det er dog -kun- i Champagne man gør sådan, da det er ulovligt i det meste af verden :D


Sideskud;
Til nytår drak jeg selv Louis Roederer Brut Premier Champagne og Riesling Sekt Trocken fra Georg Forster ;D namnam!
« Senest Redigeret: Januar 02, 2014, 01:51:06 pm af Shorty »

Offline Pecenetra

  • Global Moderator
  • Indlæg: 16538
  • Køn: Mand
  • everything is Possible
  • Respect: +50
    • Vis profil
  • Battletag:
    KiWeN#1431
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4597 Dato: Januar 02, 2014, 02:26:55 pm »
0
hehe, min efterbrænder tilføjede et "t", kunne ikke huske hvad det hed - så smed bare et "t" på :P

Har aldrig set Moelleux og Doux (trods det er geniale navne til at udtrykke sødhed), men sukker tilførelsen betyder også noget for vinens tørhed. Nogen steder tilføjes der jo mere sukker for at holde gæringen i gang, som resultere i en stærkere alkohol og lidt sødere eftersmag.

Kan også bare tage det på dansk. Brut betyder fast, Sec betyder tør og demi betyder halv. Det referer til hvordan vinen stod og gærede af hvad jeg er bekendt med.
Hele smagsindtrykket kommer jo af en blanding alle elementer lige fra drueart, opvoksning, temperaturer, gæringen, lagringen og hvad der tilsættes undervejs.

Normalt under vinlavning tager man de hele druer uden stilk og kvaser dem. Men skallen indeholder farve og garvesyre, så vinen bliver rød og give en ondt i hovedet - specielt franske vine har et højt indhold af garvesyrer men jeg husker ikke lige hvorfor, men det er noget med klimaet og processen.
Hvis man vil have en rosé vin fjerner man skallerne kort efter og og den bliver lyserød og ikke så garvesyreholdig. og det gør man tit med mousserede vine for at give dem lidt kulør og styrke.
For at få en helt blank vin (hvid) så fjernes skallerne inden kvasning.
Har godt hørt om sammenblandingen af rød- og hvidvin men kunne ikke huske hvor det var de lavede det nummer. Men det er et varemærke for området, og derfor ulovligt alle andre steder - panteret beskyttet ;)

Offline Shorty

  • Chef
  • Retired Moderator
  • Indlæg: 4625
  • Køn: Altid
  • Respect: 0
    • Vis profil
    • Diablo3x
  • Battletag:
    Shorty#2800
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4598 Dato: Januar 02, 2014, 03:20:21 pm »
0
Det er også utroligt sjældent at man finder vine med sødmegraden doux, i hvert fald i vine som er lavet efter den traditionelle (champagne) metode, hvor vinen andengærer på flasken. Der gærer alt sukkeret nemligt ud, og så bestemmes sødmegraden ved sukkerindholdet på den sidste opfyldning af halsen (dosage.) Netop fordi det er for useriøst at plaske for meget sukker i :D men det er tilladt i Champagne, og ofte praktiseret, at chaptalisere (tilføje ekstra sukker inden gæring,) for at op hæve vol. med op til 1%..

Kan dog ikke se hvorfor lige de franske vine skulle have højere indhold af tanniner.. Det er måske fordi det er almindeligt kendt at man bruger små egetræsfade i både Bordeaux og Bourgogne, men det er nu ikke noget specielt :S Napa Valley er eks meget vildere med både svovl og pind..

Offline iRubMyDuck

  • Butterbiscuit
  • Indlæg: 6464
  • Køn: Kvinde
  • Waddle waddle
  • Respect: +13
    • Vis profil
  • Battletag:
    iRubMyDuck#2783
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4599 Dato: Januar 02, 2014, 05:43:08 pm »
0
Lange indlæg!! Woah!

Anyway - fast foooood <3

Offline iCoke

  • Indlæg: 6397
  • Køn: Mand
  • You gotta enjoy the little things.
  • Respect: +9
    • Vis profil
  • Battletag:
    iCoke#2903
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4600 Dato: Januar 02, 2014, 06:32:48 pm »
0
Spaghetti'kødsovs idag, en stor gryde fuld. :)

Offline MonsterPool

  • Administrator
  • Indlæg: 6182
  • Køn: Mand
  • Respect: +11
    • Vis profil
  • Battletag:
    MonsterPool#2684
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4601 Dato: Januar 02, 2014, 06:40:04 pm »
0
Spaghetti'kødsovs idag, en stor gryde fuld. :)

Nice. Her er det lasagne.

Offline mads-wm3

  • D3X Crew News
  • Indlæg: 8306
  • Køn: Mand
  • Respect: +37
    • Vis profil
  • Battletag:
    wishmaster3#2664
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4602 Dato: Januar 02, 2014, 06:47:31 pm »
0
Et eller andet random... Pasta med nogle kødstrimler og løg, hvidløg og chili tror jeg nok det bliver til.

Offline Pecenetra

  • Global Moderator
  • Indlæg: 16538
  • Køn: Mand
  • everything is Possible
  • Respect: +50
    • Vis profil
  • Battletag:
    KiWeN#1431
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4603 Dato: Januar 03, 2014, 12:09:53 am »
0
Det er også utroligt sjældent at man finder vine med sødmegraden doux, i hvert fald i vine som er lavet efter den traditionelle (champagne) metode, hvor vinen andengærer på flasken. Der gærer alt sukkeret nemligt ud, og så bestemmes sødmegraden ved sukkerindholdet på den sidste opfyldning af halsen (dosage.) Netop fordi det er for useriøst at plaske for meget sukker i :D men det er tilladt i Champagne, og ofte praktiseret, at chaptalisere (tilføje ekstra sukker inden gæring,) for at op hæve vol. med op til 1%..

Kan dog ikke se hvorfor lige de franske vine skulle have højere indhold af tanniner.. Det er måske fordi det er almindeligt kendt at man bruger små egetræsfade i både Bordeaux og Bourgogne, men det er nu ikke noget specielt :S Napa Valley er eks meget vildere med både svovl og pind..
I see... man kan lære lidt af hvert på dette forum :P

Mindes at spanske vinen har det højeste indhold af tannin - det er derfor de skal iltes ekstra meget. Ellers får jeg da godt nok byttet rundt på noget.

Offline Lars

  • Indlæg: 1725
  • Køn: Mand
  • Respect: +23
    • Vis profil
  • Battletag:
    Lars#2526
Sv: Hvad skal vi have til aftensmad?
« Svar #4604 Dato: Januar 03, 2014, 12:28:55 pm »
0
I går fik vi pasta carbonara og i dag ved jeg ikke hvad vi skal have endnu.
D4 Sorcerer

 


* Medlemmer Online

  • Dot Gæster: 1247
  • Dot Skjult: 0
  • Dot Brugere: 0

There aren't any users online.
begyndt igen af frisser
[Februar 21, 2024, 09:49:33 am]


Sv: spille eller ej af frisser
[Oktober 29, 2023, 08:39:40 pm]


Sv: spille eller ej af MonsterPool
[Oktober 14, 2023, 01:23:07 am]


Sv: spille eller ej af frisser
[August 07, 2023, 09:40:53 am]


spille eller ej af frisser
[Juli 19, 2023, 09:16:15 pm]

Refresh History  full_page
  • MonsterPool: [link]
    Juni 09, 2024, 10:59:16 pm
  • mads-wm3: Bøh!
    Januar 20, 2024, 11:41:03 pm
  • MonsterPool: Back online!
    November 21, 2022, 08:12:14 pm
  • mads-wm3: Yes, det har vi - er du kommet ind på den endnu eller?
    Oktober 03, 2021, 08:03:54 pm
  • darkdk: Har vi egentlig en discord?
    September 27, 2021, 04:04:14 pm
  • RedMunch: Hvis nogle skal med kl. 17 så join discord eller tilføj mig på battlenet :P
    September 23, 2021, 08:54:02 am
  • Subtonic: 18 timer aaaaaarrrrrgggghhh
    September 22, 2021, 11:10:42 pm