Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde
collapse collapse

* Random Quotes

"How do I know I can trust you, hmm...?"
- Lysander

Forfatter Emne: Skatteniveauet i Danmark  (Læst 4799 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline macgyver

  • Indlæg: 1048
  • Jeg kan lave bomber af alt!
  • Respect: 0
    • Vis profil
Sv: Skatteniveauet i Danmark
« Svar #15 Dato: Marts 30, 2010, 11:55:59 am »
0
Man får det samme i SU, ligegyldigt hvad ens forældre tjener. Eller i hvert fald på videregående uddannelser. Det er kun på ungdomsuddannelser i perioden 18-20 man får satser sat efter ens forældres indkomst.

Offline Maniac

  • Indlæg: 262
  • Køn: Mand
  • Here's Johnny!
  • Respect: 0
    • Vis profil
Sv: Skatteniveauet i Danmark
« Svar #16 Dato: April 07, 2010, 02:56:55 pm »
0
Ikke at jeg mener, din holdning er forkert (kan en holdning være det :s?) eller rigtig, synes bare det lød lidt sjovt/forkælet/ w/e

Min pointe var således bare, at man belønner hjemmeboende "unge" med omkring 3.000,- for ikke at lave nul og en dyt. Kontanthjælp/dagpenge i sig selv har jeg intet imod, men de føromtalte hjemmeboende har altså ingen faste udgifter, hvorfor de ej burde få tre gange min SU, som ligeledes er baseret på, at jeg er hjemmeboende.

Hele vores differentierede SU system er i mine øjne en fejl, da den er bygget på skøn. Jeg får den mindste SU eftersom, at mine forældre tjener pænt. Problemet er dog, at man så går ud fra, at jeg får i hoved og røv på baggrund af mine forældres indtjening. Det eneste jeg har fået betalt for nyligt er min studenterhue og min studietur. Jovist, det er da også omkostningstunge poster, men udover dette betaler jeg altså selv resten. Sågar også de buler jeg kommer til at lave i mine forældres bil.

Til sammenligning har jeg en kammerat, der er bosat midt i i Hasseris (Aalborgs rigeste bydel), som får betalt ALT. Hans mor er dog på deltid, og hun er ej gift med hans stedfar, hvilket medgør, at han får ca. 2.600,- i SU som hjemmeboende. Hvordan er dette retfærdigt? Og hvad med skilsmissebørn, hvor forældrene har en delt forældremyndighed og som også har fundet en ny kæreste hver. De får ligeledes 2.500,-, mens de har to hjem hver med to indkomster, som de blot veksler mellem at bo hos. Hvordan er det rimeligt?

Problemet ligger dog bare i, at det er decideret umuligt at tjekke op på sådanne forhold, men hvordan løser man så denne ulighed? For gu' er det en ulighed. For 2.600,- kan du godt leve uden, at have et fritidsarbejde, men prøv du blot det med ca. 1.100.

En anden problemstilling ved SU'en. Hvis vi nu går ud fra en tese, der går på, at jeg ikke kommer specielt godt overens med mine forældre, så ville jeg ikke være i stand til at flytte hjemmefra. Hvorfor ikke? Mine forældre bor mindre end 20 km. væk fra mit uddannelsessted, derfor kan jeg ikke flytte hjemmefra, da min udeboende SU igen ville blive ramt af mine forældres indkomst. Hvad har man tænkt her? At mine forældre handler ind, kommer forbi og laver mad samt tager opvasken?

Jeg mener helt nøgternt, at man burde afskaffe den differentierede SU. Selvfølgelig ville det ramme nogle, hvis forældres økonomi er helt af helvede til, og derfor ikke bliver støttet af dem, men helt ærligt. Hvor mange herinde har gået på STX, HHX, HTX, og/eller lignende? Er man så overbebyrdet, at man ikke er i stand til at tage et fritidsarbejde, der indebærer gennemsnitligt 5 timer om ugen? NEJ!

@ Gyver

Jeg er helt på linje med dig vedrørende efterlønnen. Den skal bare afskaffes hurtigst muligt, men problemet er, som du rigtigt nok pointerer, at man ikke får nosset sig sammen til at indgå et bredt forlig. Hvis alle politikere som en gik ind og sagde, at det bedste får den danske økonomi ville være at fjerne efterlønnen. Så slipper vi for de små hykleriske magtsøgende politikere, der kun søger at indhente stemmer fra efterlønnens tilhængere. Efterlønnen blev indført i 80'erne, hvor arbejdsløsheden blandt unge var ekstremt høj, hvorfor man søgte at presse de ældre ud af arbejdsmarkedet. Nu står vi i den omvendte situation, og den almene dansker burde kunne se logikken i at gøre det omvendte nu.

Dernæst burde man indføre en ordning, hvor man periodisk går ind og tjekker arbejdsevnen hos førtidspensionerede, da der i mellem tiden kan have opståede stillinger, hvor man kunne anvende disses evner. I addition burde man sænke volumen af dagpenge med henblik på at øge incitamentet til at komme ud af en sådan situation.
« Senest Redigeret: April 07, 2010, 03:03:05 pm af Maniac »
www.bitterblog.dk <---- En mand med et meget humoristisk - og bittert - syn på livet

Offline McOwen

  • Indlæg: 541
  • Respect: +9
    • Vis profil
  • Battletag:
    McOwen#2948
Sv: Skatteniveauet i Danmark
« Svar #17 Dato: April 07, 2010, 04:09:32 pm »
0
Jeg synes ofte, at skattespørgsmålet kan udvikler sig som en meget morsom diskussion, især når forskellige holdninger støder sammen. Offentlige budgetter kan være meget vanskelige at sætte sig ind i, især i forbindelse med en verdensomspændende lavkonjunktur, som den vi oplever pt. Jeg er af den holdning at der er en ret skarp proportionalitet mellem skatteniveauet og mængden, såvel som kvaliteten, af de velfærdsydelser vi kan forvente. Man kan altid diskutere om pengene bruges effektivt nok, hvilket er en nødvendig diskussion, efter som dette holder de øverste økonomiske administratorer i ørerne. Men reelt set mener jeg ikke det bliver meget bedre end det har været gennem de sidste godt 15 år. Der vil altid være udgifter som ikke bør være der, desværre. Skatten på arbejdsmarkedet er sat ned med få procentpoint, og det mener jeg også afspejler sig i velfærden. Så kan man så tage stilling til, hvad man prioriterer højest - mere individuel økonomisk frihed, eller et større socialt sikkerhedsnet. Jeg er ved at brække mig over uvidende mennesker, som er af den overbevisning at man både kan opretholde en stærk velfærd og samtidigt sætte skatten ned til det halve. Det kan man ikke! Vil vi ned i skat skal man, som Yver siger, vælge noget fra - eksempelvis efterlønnen.

Personligt er jeg måske mere i den anden grøft. Jeg betaler med glæde et par procenter mere i skat, hvis bare det betyder at velfærdssystemet hænger bedre sammen. Jeg er af denne holdning, selvom mine forældre begge tjener pænt, og selvom jeg har udsigt til en ganske fornuftig løn selv.

 


* Medlemmer Online

  • Dot Gæster: 959
  • Dot Skjult: 0
  • Dot Brugere: 0

There aren't any users online.
begyndt igen af frisser
[Februar 21, 2024, 09:49:33 am]


Sv: spille eller ej af frisser
[Oktober 29, 2023, 08:39:40 pm]


Sv: spille eller ej af MonsterPool
[Oktober 14, 2023, 01:23:07 am]


Sv: spille eller ej af frisser
[August 07, 2023, 09:40:53 am]


spille eller ej af frisser
[Juli 19, 2023, 09:16:15 pm]

Refresh History  full_page
  • MonsterPool: [link]
    Juni 09, 2024, 10:59:16 pm
  • mads-wm3: Bøh!
    Januar 20, 2024, 11:41:03 pm
  • MonsterPool: Back online!
    November 21, 2022, 08:12:14 pm
  • mads-wm3: Yes, det har vi - er du kommet ind på den endnu eller?
    Oktober 03, 2021, 08:03:54 pm
  • darkdk: Har vi egentlig en discord?
    September 27, 2021, 04:04:14 pm
  • RedMunch: Hvis nogle skal med kl. 17 så join discord eller tilføj mig på battlenet :P
    September 23, 2021, 08:54:02 am
  • Subtonic: 18 timer aaaaaarrrrrgggghhh
    September 22, 2021, 11:10:42 pm