D3X Øvrige > Off Topic

Diskurs, forklar plx!

<< < (2/5) > >>

Swarms:

--- Citat fra: Nilsson. efter December 10, 2008, 09:10:24 pm ---på wiki er der eksemplet med enterrorist eller en friheds kæmper, men det er jo ikke bestemt af en bestemt person, det er jo bestemt ud fra hvordan de mellemøstlige værdier er så meget ulig vores at vi ikke kan forstå deres intentioner.. og så fordi terrorister er imod os, det bunder i noget sociologisk og ikke ne enkelt persons holdning:S

--- Afslutning på citat ---
Det er bestemt af den enkeltes persons opfattelse, Fighters and Lovers synes jo fx. Farc er frihedskæmpere og klart sympatisører af deres sag.

Nilsson.:
explain this then:


--- Citér ---a discourse is considered to be an institutionalized way of thinking that can be manifested through language, a social boundary defining what can be said about a specific topic,
--- Afslutning på citat ---

Coral:
Nillson.

Du spørger, "hvem der former en diskurs".

Det kan jo være svært at svare på, idet den bunder i moralbegreber og uskrevne love, der har udviklet sig over tid og kan være svære at føre tilbage til en enkelt person. Dog er der da masser eksempler på, at diskurserne er meget, meget forskellige alt efter kontekst.

Swarms svarer dog efter bedste evne, idet han giver eksempler på, hvordan man kan forme en diskurs.
I Danmark kan du sige, at personer med autoritet og/ell. taletid inden for et givent område kan være med til at forme en diskurs. For eksempel har Pia K redefineret diskursen om indvandring, Venstre har opsat en ny diskurs om velfærdspolitik, og begge har været rimelig succesfulde.

EDIT: En lidt fladpandet måde at forstå diskurs på er, at diskursen er den måde, vi taler om tingen på. Altså hvilke konnotationer og associationer vi tillægger forskellige ting - også rent sprogligt.

macgyver:
Den er socialt defineret. FX er det socialt defineret at man ikke siger noget dårligt om islam i Saudi Arabien. Dette betyder dog ikke at man ikke kan tænke tankerne, men ens sociale omgivelser bestemmer at dette er uacceptabelt og der er derfor sat en diskurs overfor hvad man kan sige om islam.

Altså hvad man kan og må sige, og også hvad man siger, om emner i forskellige sociale grupper af alle størelser fra lande til grupperinger i danske klasselokaler.

Det handler dog om sprog og ikke om hvad man tænker og tror selvom dette unægtelig hænger sammen.

Nilsson.:
Nu skriver jeg om valgkampen i use og mediernes påvikning herpå og på politik generelt..

Kan man sige at republikanerne har formet en diskurs omkring John McCain ved at igennem hele kampagnen at vise og fremstille ham som en 'Maverick'..

Min undren ligger i at hvis en diskurs er bundet i sociale forhold og samfundets normer, kan man så bevidst forme en diskurs inden for en specifik tidsfrist, som f.eks. et præsidentvalg, for på den måde at ændre befolkningens mening om kandidat?

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

[*] Forrige side

Skift til fuld version